首页
登录
职称英语
Do you want to know something about the history of weather? Don’t look at the
Do you want to know something about the history of weather? Don’t look at the
游客
2024-07-28
44
管理
问题
Do you want to know something about the history of weather? Don’t look at the sky. Don’t look for old weather reports. Looking at tree rings is more important. Correct weather reports date back only one century, but some trees can provide an exact record of the weather even further back.
It is natural that a tree would grow best in a climate with plenty of sunlight and rainfall. It is also expected that little sunlight or rainfall would limit the growth of a tree. The change from a favorable to an unfavorable climate can be determined by reading the pattern of rings in a tree trunk. To find out the weather of ten years ago, count the rings of a tree trunk from the outside to the inside. If the tenth ring is far from the other rings, then it is certain that plenty of sunny and rainy weather occurred. If the rings are close together, then the climate was bad for the tree. Studying tree rings is important not only for the history of weather, but also for the history of man. In a region of New Mexico you’ can find only sand-no trees and to people. However, many centuries ago a large population lived there. They left suddenly. Why?
A scientist studied patterns of dead rings which had grown there. He thought that the people had to leave because they had cut down all the trees. Trees were necessary to make fires and buildings. So, after the people destroyed the trees, they had to move.
In this instance, studying tree rings uncovered an exciting fact about the history of man.
选项
A、tree rings grow close together
B、tree rings grow far apart
C、people can cut down most of the trees in New Mexico
D、tree in New Mexico will grow big and tall
答案
B
解析
本题为细节推理题。根据文章第2段第5句,如果第10个年轮远离其他年轮的话,那么可以肯定阳光和雨水充足,气候一定不错。反过来说,如果天气不错,那么树的年轮一定离得较远。故选B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3696547.html
相关试题推荐
Hormonelevel—andhenceourmoods—maybeaffectedbytheweather.Gloomy
Hormonelevel—andhenceourmoods—maybeaffectedbytheweather.Gloomy
[originaltext]M:Hi,Sarah.What’sup?W:Oh,hi.Ijustgotoutofhistoryclass.I
Thinkofsomethingyoulearnedsuccessfullyinyourlife(e.g.aschoolsubject,
Becauseof________weatherconditions,morethanadozentownsinthisregionwer
[originaltext]W:CanIhelpyoufindsomething?M:Yes,I’mlookingforagood
[originaltext]W:Hi.I’msorrytointerruptyou,butIhavesomethingimportant
Hormonelevel—andhenceourmoods—maybeaffectedbytheweather.Gloomywea
Hormonelevel—andhenceourmoods—maybeaffectedbytheweather.Gloomywea
Thecommitteehasdecidedthattheracewouldcontinue_____theweather.A、regar
随机试题
Hemusthavecomehereyesterdayevening,______he?A、didB、hasC、haven’tD、didn
Itisestimatedthatthenumberoffemaleteachersaccountsfor60-70%ofth
Nooneshouldbeforcedtowearauniform【C1】______anycircumstance.Uniform
Ican’tgiveyouanansweryet.Ineed________moretimetoconsidermydecision
[originaltext]M:Sarah,youworkintheadmissionsoffice,don’tyou?W:Yes,I
TodaynooneknowstheexactoriginsofthebackpackerphenomenoninChina,
门式钢管支架验收现场的检查项目有()。A.构配件齐全,质量合格,连接件牢固
某地农民在家用散装白酒宴请村民,酒席未散,就有多人恶心、呕吐,后该村卫生院1天内
80、把交流电转换为直流电的过程叫()。(A)变压;(B)稳压;(C)整流
适用于解决问题能力的培训有()A.文件筐法 B.案例分析法 C.头脑风暴法
最新回复
(
0
)