首页
登录
职称英语
A major new development in systems of work in Britain is taking place. Flexi
A major new development in systems of work in Britain is taking place. Flexi
游客
2024-07-23
63
管理
问题
A major new development in systems of work in Britain is taking place. Flexible working hours, or "Flextime", are catching on fast, and this trend is continuing. In 1973, over 500 organizations had adopted the idea, and by 1974, this number had risen to over 200,000. Flexible working hours were invented in Germany in the late 1960’s, but reached Britain only in 1972. The system allows workers to start and finish work whenever they want, with only two requirements. These are, firstly, that all workers must be present for certain "key" times in day, and secondly, that all workers must work an agreed total number of hours per week.
The system has proved an almost total success whenever it has been tried. A survey of 700 workers on flexible hours showed three main advantages: a beer balance between working and private life, avoidance of the need to travel during rush hours and ability to be able to finish a certain task before leaving.
From the employer’s point of view, the system tends to increase productivity, reduce labour turnover and give the workers a greater sense of duty.
选项
A、British
B、Americans
C、Germans
D、Japanese
答案
C
解析
本题问的是哪个国家最先开始采用弹性工作制。从文章第二段第一句,弹性工作制是在20世纪70年代末,在德国发明出来的,由此可以判断出此题的答案应该是C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3690387.html
相关试题推荐
[originaltext]W:I’mtaking3jobsnextmonths.M:Takecareofyourself.Q:Wh
Withthedevelopmentofproductionandscience,radio______awideapplication
Chinaistryingitsbesttospeedupits(economy)______development.economicec
Theroleofadvertisinginmarketingvarieswithtimeandplace.A、在不同时期内,各地的广告在市
OxfordandCambridge【11】fromtherestoftheuniversitiesinGreatBritain
OxfordandCambridge【11】fromtherestoftheuniversitiesinGreatBritain
OxfordandCambridge【11】fromtherestoftheuniversitiesinGreatBritain
OxfordandCambridge【11】fromtherestoftheuniversitiesinGreatBritain
Somecitieshaveplannedtheirtransportationsystemsforcarowners.Thati
Somecitieshaveplannedtheirtransportationsystemsforcarowners.Thati
随机试题
Themanagerdoesn’tthinkitagoodideaandIdon’t______.A、tooB、eitherC、neit
TheUnitedStatesisa"telephoneland".Almosteveryoneusesthetelephoneto【B
FormanypeopleintheU.S.,sportsarenotjustforfun.Theyarealmosta
抹灰工程施工过程中,为解决出现空鼓、开裂的质量问题,采取的措施有()。A.砂子
连续浇筑大体积混凝土,要求每200m3或每一工作班应制取混凝土试件不少于()。
共用题干 Animal's"SixthSense"Atsunamiwas
下列关于脂质体说法正确的是A.制备脂质体的材料目前主要有磷脂类和胆固醇类两种
心理测验按测验的内容可分为两大类,一类是能力测验,一类是()A:人格测验
学科课程分科过细,偏重书本知识,同实际生活距离较远,不能照顾到儿童的需要和兴趣,
根据2018年,对全国规模以上企业就业人员年平均工资统计情况,分行业门类看,中层
最新回复
(
0
)