首页
登录
职称英语
Television,it is often said,keeps one informed about current events,and allows o
Television,it is often said,keeps one informed about current events,and allows o
游客
2024-07-15
54
管理
问题
Television,it is often said,keeps one informed about current events,and allows one to follow the latest developments in science and politics.The most distant countries and the strangest customs are brought right into ones sitting room.It could be argued that the radio performs this service just as well;but on television everything is much more living,much more real.Yet here again there is a danger.
选项
答案
人们常说,电视能让人了解时事,能让人跟上最新的科学和政治发展。我们可以坐在客厅里,看到离我们最远的国家和最不熟悉的风俗。有人会说,收音机也能让我们了解这些信息;但是在电视里,一切都更有生命力,更真实。然而,电视节目也存在着危害。
解析
这是一段介绍电视利弊的文段,翻译时要注意文段的结构和一些词的意思:current events意为“时事”,latest意为“最新的”;perform在这里意为“拥有…功能”。在这整段话中,it is often said是插入语,后面紧跟着的是两个并列结构。另外it could be argued that the radio performs this service just as well是个省略句,其中performs this service指代的是前面的话。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3678434.html
相关试题推荐
Sheshouldhirea(efficient)______clerkthantheoneshecurrentlyhas.moreeff
E—mailallowsfamiliesandfriendsaroundtheworldtocommunicateatalowpric
A-----coursestakenJ-----jobobjectiveB-----currentaddress
A-----coursestakenJ-----jobobjectiveB-----currentaddress
A-----coursestakenJ-----jobobjectiveB-----currentaddress
A-----coursestakenJ-----jobobjectiveB-----currentaddress
A-----coursestakenJ-----jobobjectiveB-----currentaddress
Sheshouldhirea(efficient)______clerkthantheoneshecurrentlyhas.moreeff
A—TopStoriesB—E-newslettersC—CurrentSpecialD
A—TopStoriesB—E-newslettersC—CurrentSpecialD
随机试题
Readthearticlebelow.ChoosethecorrectwordtofilleachgapfromA,
ThetwoclawsofthematureAmericanlobsteraredecidedlydifferentfromea
Ineededtogetsomemoney,so,afterChristmas,Itookajobintheclothes
InnovationDistinguishesbetweenaLeaderandaFollowerForthispart,you
Whateffectdoesjoblessnessandcutsinpublicassistancehaveonchildrenofs
陈列设备摆放的工作要求,除方便消费者外,还包括()。
患者,40岁,农民。诊断左肺炎球菌肺炎,治疗上应用青霉素800万单位,每日2次静
丢勒的版画吸收了文艺复兴时期的人体解剖知识及()。A.透视远近法 B.平行
在其他条件不变的情况下,人们预期利率上升,会多买证券,减少存款。()
变电站围墙周围不得()。随意取土$;$有违规建筑$;$有草木$;$有人
最新回复
(
0
)