首页
登录
职称英语
A terrifying example of the sea’s power saw about 200,000 people die in 12 di
A terrifying example of the sea’s power saw about 200,000 people die in 12 di
游客
2024-07-02
32
管理
问题
A terrifying example of the sea’s power saw about 200,000 people die in 12 different countries at the end of 2004. The devastation (毁坏) was caused when a massive earthquake sent tsunamis smashing into India Ocean coastlines.
Communities in Sri Lanka, Indonesia, Thailand, India, Malaysia and East Africa have been destroyed by the monster waves. Whole towns were simply swept aside by the power of the water. Cars, trains and buildings could not survive, let alone the people who stood in the way.
The earthquake measured 9.0 on the Richter scale (里氏地震) and occurred off the coast of Indonesia. It was recorded as the fifth strongest since 1900. Scientists said the quake was as powerful as a million of the atomic bombs that were dropped on Japan during World War Ⅱ. "This may be the worst natural disaster in recent history, because it is affecting so many heavily populated coastal areas," said Jan Johnson, a U.N. official.
Because such waves rarely happen in the India Ocean, there is no system in place to warn coastal communities they are about to be hit.
Tsunami is Japanese for "harbor wave". They are usually caused by a sudden rise or fall of part oF the earth’ s crust (地壳) under the ocean. Tsunamis often happen in-oceans and they are most common in the Pacific. Normally a tsunami includes a series of waves.
Tsunamis can be very long—as long as 1,000 kilometers--and be as far as one hour apart. They are able to cross the entire ocean without losing much energy. One of the most striking facts about Tsunamis is that an earthquake on one side of the Pacific Ocean cause giant waves and destruction on the other side.
When the ocean is deep, tsunamis can travel unnoticed at a speed of up to 800 kilometers per hour. They can cross the entire ocean in a day or less.
The wave may only be a few meters high in the ocean but when it is near the shore and reaches shallow water, the wave builds up very quickly in height. Witnesses (目击者) in some areas of Indonesia reported seeing up to 10-meter-high waves crash into the shore.
选项
A、if there had been the warning system along the coast
B、if the earthquake had happened off the coast of Thailand
C、if the tsunami had happened in the daytime
D、if the tsunami had happened in the deep ocean
答案
A
解析
推断题。从文章第四段可知:因为这种强大的海浪很少在印度洋出现,因而没有预警系统。由此推知,如果有预警系统就会减少伤亡。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3659895.html
相关试题推荐
Withoutacarmostpeoplefeelthattheyarepoor,andevenifapersonispoor
Soccerisplayedbymillionsofpeopleallovertheworld,buttherehaveonl
Whatsortofpeopleisthisarticlewrittenfor?Itaimsat______[br]Whata
People______(live)comfortablyinthetownshardlyfeelthepleasureofliving
[originaltext]W:Whydon’tyougiveupsmoking?It’ssuchabadexampletothe
Themotorvehiclehaskilledanddisabledmorepeopleinitsbriefhistoryth
Peoplewhohaveheldthesepositionsofauthorityaregreatlyrespected,anditu
MostpeopleonEarthacceptitfairlyeasilythatUSastronauts(宇航员)gotto
Whichgroupo[people,accordingtothespeaker,aremostlikelytouseE-mail?
WhatisE-mail?Itisanewwayof____________formanypeople.[originaltext]
随机试题
HowMarketLeadersKeepTheirEdgeResearchfindsthatthereare
Youcanneverbea(competence)______managerifyouspendalotoftimeontrif
Ausefuldefinitionofanairpollutantisacompoundaddeddirectlyorindi
A—actionadvertisingJ—magazineadvertisingB—airportadvertisingK—neon
某运输公司,男性员工居多,吸烟率达60%,为帮助员工戒烟,公司引入健康管理师为员
“教音乐不是我的主要目的,我想造就出良好的公民。如果让一个儿童从降生之日起就听美
项目后评价的评价指标主要包括()。A:工程技术评价指标 B:财务和经济评价指
下列各项中,关于无形资产摊销的表述正确的有()。A.使用寿命不确定的无形资
按照施工合同内不可抗力条款的规定,下列事件中属于不可抗力的有()。A.龙卷风
路面各结构层间采用搭接流水方式时主要的搭接类型有()。A.STS B.STF
最新回复
(
0
)