首页
登录
职称英语
There are some steps you can take yourself to avoid catching a cold. Contrar
There are some steps you can take yourself to avoid catching a cold. Contrar
游客
2024-07-01
60
管理
问题
There are some steps you can take yourself to avoid catching a cold. Contrary to popular belief, colds are not caused by exposure to severe weather. Colds are caused by viruses(病毒)harbored in the body, and you’ re better off out on the ski slopes or even waiting for the bus on a snowy day than you are in a warm room, surrounded by friends, co-workers, or fellow students, who just may be passing the viruses around. If you feel a chill when you’ re coming down with a cold, you’ re already sick. A chill is an early symptom: it’ s the cold that caused the chill, not the other way around.
While the virus can spread through droplets (飞沫) propelled into the air when a cold-sufferer coughs or sneezes. Surprisingly, this is not the most common route of transmission. Numerous studies have now shown that the overwhelming majority of colds are "caught" by hand contact. A cold sufferer rubs her nose, thereby transferring the virus to her hand. Then a friend comes to visit. " Don’ t kiss me," she cautions, so the friend steps back and presses her hand. The friend then wipes her own nose or eye, and several days later is stricken with a cold. Or parents pick up their child’ s discarded(丢弃的)tissues and carefully throw them away, but fail to wash their hands afterward.
Cold viruses also can be transferred to objects—telephones, towels, plates and remain infectious for up to three hours. Frequent hand-washing—on the part of the cold sufferer as well as other members of the house-hold—will minimize the spread of viruses in this way. [br] From what the author says, we can infer that "Exposure to severe weather causes colds. " is______.
选项
A、only a supposition of doctors
B、still the view held by many people
C、an out-of-date view of people in the past
D、a fact already proven by doctors
答案
B
解析
题干意为“根据作者的叙述,我们可以推断出‘在寒冷的天气容易感冒’是…”。由第一段第二句“Contrary to popular belief,colds are not caused by exposure to severe weather.”可以看出:和人们普遍认为相反的是,感冒并不是由严寒的天气引起的。由此可以推断出还是有很多人认为感冒是由严寒的天气引起的,故选B。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3657635.html
相关试题推荐
Job-huntingMyths(误区)"Don’tdefeatyourselfbyacceptingcommonmyths",say
Theauthorgivessomeusefuladvicebecause[br]Toreleaseyourselffrommoney
Itisimportantthatyourhomework(do)______byyourself,otherwise,youwouldn
Therearesomestepsyoucantakeyourselftoavoidcatchingacold.Contrary
[originaltext]M:Tellmeaboutyourselfandyourpastexperience.W:(8)Ihave
[originaltext]M:Tellmeaboutyourselfandyourpastexperience.W:(8)Ihave
[originaltext]W:Didyoucookthesoupyourself,Mike?It’sdelicious.M:No.M
[originaltext]W:Didyoucookthesoupyourself,Mike?It’sdelicious.M:No.M
[originaltext]W:Didyoucookthesoupyourself,Mike?It’sdelicious.M:No.M
Job-huntingMyths(误区)"Don’tdefeatyourselfb
随机试题
PASSAGETHREE[br]Accordingtothepassage,whatdobothRuhlenandEthnologue
Time______,thecelebrationwillbeheldasscheduled.(2003年考试真题)A、permitB、per
[originaltext]Theterm"Americandream"iswidelyusedtoday.Butwhatexac
Abookmaybecomparedtothecompanyyoukeep;ifitbegood,youcannotkeepi
下列关于建筑设计的相关论述,哪项不正确?()A.建筑及其抗侧力结构的平面布置
回流液与脑脊液之鉴别方法有()A.温度试验 B.尝味试验 C.pH试验
胃、十二指肠溃疡急性穿孔最可靠的检查是A:板状腹 B:X线可见膈下游离气体
阅读下列材料,回答问题。 笑的价值 有一些事物,是在语言之外
某男,72岁。患肠燥便秘与燥咳痰稠,医师在方中处以瓜蒌仁,此因该药的功效是()。
图示的矩形截面和正方形截面具有相同的面积。设它们对对称轴y的惯性矩分别为
最新回复
(
0
)