首页
登录
职称英语
In any country the wages commanded by laborers who have comparable skills bu
In any country the wages commanded by laborers who have comparable skills bu
游客
2024-06-18
50
管理
问题
In any country the wages commanded by laborers who have comparable skills but who work in various industries are determined by the productivity of the least productive unit of labor, i.e., that unit of labor which works in the industry which has the greatest economic disadvantage. We will represent the various opportunities of employment in a country like the United States by symbols: A, standing for a group of industries in which we have exceptional, economic advantages over foreign countries; B, for a group in which our advantages are less; C, one in which they are still less; D, the group of industries in which they are least of all.
When our population is so small that all our labor can be engaged in the group represented by A, productivity of labor (and therefore wages) will be at their maximum. When our population increases so that some of the labor will have to be set to work in group B, the wages of all labor must decline to the level of the productivity in that group. But no employer, without government aid, will yet be able to afford to hire labor to exploit the opportunities represented by C and D, unless there is a further increase in population.
But suppose that the political party in power holds the belief that we should produce every thing that we consume, that the opportunities represented by C and D should be exploited. The commodities that the industries composing C and D will produce have been hitherto obtained from abroad in exchange for commodities produced by A and B. The government now renders this difficulty by placing high duties upon the former class of commodities. This meads that workers in A and B must pay higher prices for what they buy, but do not receive higher prices for what they sell.
After the duty has gone into effect and the prices of commodities that can be produced by C and D have risen sufficiently, enterprisers will be able to hire labor at the wages prevailing in A and B, and establish industries in C and D. So far as the remaining laborers in A and B buy the products of C and D, the difference between the price which they pay for those products and the price that they would pay if they were permitted to import those products duty-free is a tax paid not to the government, but to the producers in C and D, to enable the latter to remain in business. It is an uncompensated deduction from the natural earnings of the laborers in A and B. Nor are the workers in C and D paid as much, estimated in purchasing power, as they would have received if they had been allowed to remain in A and B under the earlier conditions.
选项
A、receive higher wages than do the workers in A and B
B、receive lower wages than do the workers in A and B
C、are not affected so adversely by the levying of duties as are workers in A and B
D、receive wages equal to those workers in A and B
答案
D
解析
文章最后一段第一句提到,After the duty has gone into effect and the prices of commodities that can be produced by C and D have risen sufficiently,enterprisers will be able to hire labor at the wages prevailing in A and B,and establish industries in C and D。由此可知,劣势行业和优势行业工资相同,故选 D,同时排除A和B。根据文章最后一句可知,劣势行业工人购买力也不如以前,这说明劣势行业工人也受到了征收进口税的负面影响,故C错误。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3638940.html
相关试题推荐
Whentheempire,aformerpowerfulcountry,felltopieces,__________(它发现自己面对的是洪水和
Motorwaysarenodoubtthesafestroadsinthecountry.Mileformile,vehic
Maglevtrainsarecomparabletoairplanesinrevolutionizingthetransportation.
Maglevtrainsarecomparabletoairplanesinrevolutionizingthetransportation.
Maglevtrainsarecomparabletoairplanesinrevolutionizingthetransportation.
Maglevtrainsarecomparabletoairplanesinrevolutionizingthetransportation.
[originaltext]Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingth
[originaltext]Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingth
[originaltext]Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingth
Thestandardoflivinginacountryisdeterminedby______.[br]Accordingtot
随机试题
Jakewasseriouslyinjured.Butthedoctors______(设法让他转危为安).managedtobringhim
I’dratheryou______spokesmanforourfamilyatthepressconference.A、actasB
Englishbecametheofficiallanguageforbusiness________thefactthatthepopu
有关地西泮的叙述,哪项是错误的A.具有催眠和抗焦虑作用 B.不影响快动眼睡眠时
不受前期成本费用项目和水平限制,而根据预算期实际需要编制预算的方法是:A:固定预
下图为全球昼夜分布示意图,此时巴黎(东一区)为18日22时25分。
为了避免不动产业主因专业知识不足而遭受经济损失的风险,通常业主可以采用不动产信托
清末礼法之争的焦点有( )。 A.无夫奸和亲属相奸是否处以重刑 B.是否从
肾淀粉样变性的特征是A.与免疫功能异常有关 B.除肾病综合征外还常有心脏与肝、
协整指的是多个非平稳性时间序列的某种线性组合是平稳的。()
最新回复
(
0
)