首页
登录
职称英语
Scientists say there has been a severe decrease in the amount of water in Lak
Scientists say there has been a severe decrease in the amount of water in Lak
游客
2024-06-12
50
管理
问题
Scientists say there has been a severe decrease in the amount of water in Lake Chad in northern Africa in the last thirty years. They report that nature and humans share, equal blame for this loss.
In 1963 the fresh water lake covered twenty - five - thousand - square kilometers. Now the lake is only about five percent of that size. It measures only about one - thousand - three - hundred square kilometers in the dry season.
Four nations surround Lake Chad. People in Niger, Nigeria, Chad, and Cameroon use it for water, fish and plant life.
Michael Coe and Jonathan Foley are water experts at the University of Wisconsin in Madison. They reported about Lake Chad in the Journal of Geophysical Research. They say the area has suffered from a lack of heavy rain for more than thirty years. This has forced people to build systems to carry water to dry land. These irrigation systems further decrease the lake.
Mister Coe says Lake Chad will be only a small body of water in the future. He says people still can get water from the lake to drink and for crops. But he says the lake will no longer provide a healthy environment for fish and plant life.
The researchers used a computer to study what caused the water loss. Their computer study estimated the climate and amount of water in the area. The estimate started with the early 1960s. Then the researchers compared the estimates with the area’s recorded climate and water supply for the same period.
The computer study showed results similar to the recorded ones for the first twenty years. But there was a big change in the 1980s. At that time, the lake got smaller much faster than the computer research had estimated.
The researchers say major irrigation systems were built in the 1980s. The systems took water from two rivers that flow into Lake Chad. The Chaff and Logone rivers carry most of the water that enters the lake. The study showed the increased irrigation reduced the flow in the two rivers. Climate changes also were responsible for the reduction. Today the flow of the two rivers has been reduced by almost seventy five percent.
Scientists say the problem is expected to worsen in the coming years as the population and demand for water continue to increase. [br] What is this passage mainly about?
选项
A、Demonstrating the serious weather condition around Lake Chad.
B、Introducing people’s activity around Lake Chad.
C、Analyzing of the factors that cause water decreases in Lake Chad.
D、Introducing scientists’ work about water condition in Lake Chad.
答案
C
解析
A只是文中提及的自然因素;文中提及people’s activity只是为了说明人为因素;介绍科学家的工作也是为了分析原因。因此A,B,D均为错误答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3630190.html
相关试题推荐
ScientistssaytherehasbeenaseveredecreaseintheamountofwaterinLak
ScientistssaytherehasbeenaseveredecreaseintheamountofwaterinLak
[originaltext]Asisknowntoall,scientistsandphilosophershadstudiedt
[originaltext]Asisknowntoall,scientistsandphilosophershadstudiedt
[originaltext]Americanscientistsaredevelopingmapsthatcanidentifyare
[originaltext]Americanscientistsaredevelopingmapsthatcanidentifyare
[originaltext]Americanscientistsaredevelopingmapsthatcanidentifyare
Theyperseveredintheirresearch,______(无论情况多么不利).nomatterhowadverse/unfav
ManyleadingscientistssownthroughtheyearsfromGalileotoEinsteinhave
ManyleadingscientistssownthroughtheyearsfromGalileotoEinsteinhave
随机试题
Whensomebodycalls,firstofall,the【B1】______wouldofferhimacigarette
Labelthediagrambelow.ChooseNOMORETHANONEWORDfromthepassageforeach
Atthestartofthetutorial,thetutoremphasisestheimportanceof[br][orig
______isoneofthebestknownnovelswrittenbyJaneAusten.A、JaneEyreB、Tess
A.abstractB.boomC.casuallyD.convertE.declineF.deplo
一堆钢管,最上层有5根,最下层有21根,如果自然堆码。这堆钢管最多能堆( )根
()是异地结算中最广为使用的一种方式。A.汇兑 B.委托收款 C.信用证
站内直流系统蓄电池室内应设有运行和检修通道。通道一侧装设蓄电池时,通道宽度不应小
下列不属于毫针行针手法的是( )。A.摇法 B.震颤法 C.捻转补泻 D
案例一: 一般资料;求助者,男性,22岁,大学生。 下面是心理咨询师与求助者
最新回复
(
0
)