首页
登录
职称英语
A great deal of attention is being paid today to the so-called digital divid
A great deal of attention is being paid today to the so-called digital divid
游客
2024-06-11
56
管理
问题
A great deal of attention is being paid today to the so-called digital divide the division of the world into the info (information) rich and the info poor. And that divide does exist today. My wife and I lectured about this looming danger twenty years ago. What was less visible then, however, were the new, positive forces that work against the digital divide. There are reasons to be optimistic.
There are technological reasons to hope the digital divide will narrow. As the Internet becomes more and more commercialized, it is in the interest of the business to universalize access after all, the more people online, the more potential customers there are. More and more government, afraid their countries will be left behind, wants to spread Internet access. Within the next decade or two, one to two billion people on the planet will be netted together. As a result, I now believe the digital divide will narrow rather than widen in the years ahead. And that is very good news because the Internet may well be the most powerful tool for combating world poverty that we’ve ever had.
Of course, the use of the Internet isn’t the only way to defeat poverty. And the Internet is not the only tool we have. But it has enormous potential.
To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of infrastructure (the basic structural foundations of a society) in the United States. When the United States built its industrial infrastructure, it didn’t have the capital to do so. And that is why America’s Second Wave infrastructure including roads, harbors, highways, ports and so on were built with foreign investment. The English, the Germans, the Dutch and the French were investing in Britain’s former colony. They financed them. Immigrant Americans built them. Guess who owns them now? The Americans. I believe the same thing would be true in places like Brazil or anywhere else for that matter. The more foreign capital you have helping you build your Third Wave infrastructure, which today is an electronic infrastructure, the better off you’re going to be. That doesn’t mean lying down and becoming fooled, or letting foreign corporations run uncontrolled. But it does mean recognizing how important they can be in building the energy and telecom infrastructures needed to take full advantage of the Internet. [br] We can infer from the passage that the author used to take a more ______ attitude towards the digital divide.
选项
答案
pessimistic
解析
见文章第1段,与过去相比,作者态度变得乐观。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3629517.html
相关试题推荐
The"digitaldivide"asisusedinthefirstpassagerefersto______.[br]Int
The"digitaldivide"asisusedinthefirstpassagerefersto______.[br]Wel
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
Inthelate1960s’,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoe
【S1】[br]【S3】A、extensionB、retentionC、attentionD、exertionC词义辨析题。本句的意思是:“对个人的
随机试题
[originaltext]M:I’vealreadytakenoneofthosepills,buttheheadacheissti
[originaltext][12]Intoday’spersonalitystakes,nothingismorehighlyvalued
关于网络出版服务,说法正确的有()。A.网络出版服务是指通过信息网络向公众
艺术鉴赏中的审美期待视野可分为__________、__________、___
某软件项目进行到测试阶段时,发现概要设计说明书中存在一处错误,因此要进行修改。
精确测温时,风速一般不大于5m/s。()
A.y″+9y′=0 B.y″-9y′=0 C.y″+9y=0 D.y″-
我国工程建设标准体系包括()个部分,如城乡规划、城镇建设、房屋建筑、铁路工程
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
利率风险是指市场利率变动的不确定性给商业银行造成损失的可能性,按照来源不同可分为
最新回复
(
0
)