首页
登录
职称英语
Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be c
Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be c
游客
2024-06-10
42
管理
问题
Mathematical ability and musical ability may not seem on the surface to be connected, but people who have researched the subject—and studied the brain—say that riley are. Three quarters of the bright but speech-delayed children in the group I studied had a close relative who was an-engineer, mathematician or scientist and four fifths had a close relative who played a musical instrument. The children themselves usually took readily to math and other analytical subjects and to music.
Black, white and Asian children in this group show the same patterns. However, it is clear that blacks have been greatly overrepresented in the development of American popular music and greatly underrepresented in such fields as mathematics, science and engineering.
If the abilities required in analytical fields and in music are so closely related, how can there be this great discrepancy? One reason is that the development of mathematical and other such abilities requires years of formal schooling, while certain musical talents can be developed with little or no formal training, as has happened with a number of well-known black musicians.
It is precisely in those kinds of music where one can acquire great skill without formal training that blacks have excelled popular music rather than classical music, piano rather than violin, blues rather than opera. This is readily understandable, given that most blacks, for most of American history, have not had either the money or the leisure for long years of formal study in music.
Blacks have not merely held their own in American popular music. They have played a disproportionately large role in the development of jazz, both traditional and modern. A long string of names comes to mind—Louis Armstrong, Charlie Parker... and so on.
None of this presupposes any special innate (先天的) ability of blacks in music. On the contrary, it is perfectly consisted with blacks having no more such inborn ability than anyone else, but being limited to being able to express such ability in narrower channels than others who have had the money, the time and the formal education to spread out over a wider ranger of music, as well as into mathematics, science and engineering. [br] Which of the following statements is true according to the last paragraph?
选项
A、Blacks have special innate ability in music.
B、Unlike others, blacks do not have innate ability in music.
C、Jazz is one of the narrow channels through which blacks express their ability in music.
D、Those who have money and time choose mathematics over music.
答案
C
解析
推理判断题。根据文中第五段和末段第二句,可知选项C“爵士乐是黑人发挥他们的音乐才能的狭小渠道之一。A“黑人在音乐方面有特殊的天分”与末段第一句话的说法正好相反;B“和其他人不一样,黑人在音乐方面没有天分”与末段第二句不符:D“有钱又有时间的人选择数学,而不是音乐”是对文章末句的曲解;文章第四段说黑人在爵士乐方面也颇有建树,最后一段又说黑人只能通过一些狭小的渠道发挥自己的音乐天分,由此可知,爵士乐是狭小渠道之一。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3628127.html
相关试题推荐
Mathematicalabilityandmusicalabilitymaynotseemonthesurfacetobec
Mathematicalabilityandmusicalabilitymaynotseemonthesurfacetobec
Mathematicalabilityandmusicalabilitymaynotseemonthesurfacetobec
[originaltext]Waterisacontinuallychanging,dynamicsurface.Thismakes
[originaltext]Waterisacontinuallychanging,dynamicsurface.Thismakes
Mathematicalabilityandmusicalabilitymaynotseemonthesurfacetobec
Mathematicalabilityandmusicalabilitymaynotseemonthesurfacetobec
Forme,scientificknowledgeisdividedintomathematicalsciences,natural
Forme,scientificknowledgeisdividedintomathematicalsciences,natural
Forme,scientificknowledgeisdividedintomathematicalsciences,natural
随机试题
[originaltext]Peopleovertheageof65intheUSAarecalledseniorcitize
Accordingtothenews,McDonald’squarterlynetprofitto30Junewas[originalt
营业性演出活动申报材料规范包括( )。A.资金安排计划书和资金证明材料 B.
对待客户投诉,正确的情绪控制技巧有( )A.我需要知道事情的经过和真相,所以我
膀胱损伤患者出现休克的常见原因是A.神经源性休克 B.感染性休克 C.痛性休
下列关于金融债券的特点,说法正确的有()A.发行者有较大的主动权 B.盈利性较
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
关于避孕方法,正确的是A.最佳避孕方法是使用阴道隔膜 B.乳房肿块患者宜选择药
利多卡因在体内代谢如下,其发生的第Ⅰ相生物转化反应是 A.O-脱烷基化 B.
宏观经济政策目标一般包括()。A.充分就业 B.经济增长 C.价格稳定 D
最新回复
(
0
)