首页
登录
职称英语
"The Google brand has taken on a life of its own," concedes Jim Lanzone, the
"The Google brand has taken on a life of its own," concedes Jim Lanzone, the
游客
2024-06-03
39
管理
问题
"The Google brand has taken on a life of its own," concedes Jim Lanzone, the boss of Ask. com, the fourth-largest but fastest-growing search engine, and this simultaneously frustrates and delights him. It frustrates him bemuse people say they "Google" things even when they go to Ask or other engines to search the web; bemuse Google is considered, for no good reason (in his opinion), "the safe choice under pressure"; and bemuse many people "don’t seem to want choice" and stick to Google out of mere inertia.
But it delights him, because Google, having made many enemies, must now fight many battles; and because Google, perhaps out of hubris, appears to be getting distracted. This month, for instance, Google unveiled a free online spreadsheet program, which, like many Google products, has little to do with web search and is meant to needle Microsoft, the world’s largest software company, which has a near-monopoly on spreadsheets through Excel. Google, in other words, has impressive momentum, says Mr. Lanzone, but a good martial-artist can use his opponent’s momentum to overcome him, so "we’re using search aikido."
Yahoo!, the largest internet portal with about 400m users (of its e-mail, instant-messaging, music and other products), has come up with a strategy to differentiate its own search engine. Yahoo! has been at this game for only two years, but now has hundreds of engineers working on it. In contrast to the quasi-religious faith that Google places in its mathematical algorithms, says Eckart Walther, one of Yahoo!’s search bosses, Yahoo! is "about combining the best of people with the best of technology".
Ask is taking a different tack. It has come up with Expert Rank, an algorithm that also ranks web pages by incoming links and links by theme. So instead of using a web page’s overall popularity to calculate its ranking, it finds the pages that are most popular among experts on a particular subject, a method that often returns better results than Google’s. Ask also uses these thematic clusters to suggest the best ways to narrow or expand a search, a feature called "zoom" that is very popular. Chris Sherman of Search Engine Watch thinks that Ask is as good as Google for general web search — but better than Genie for finding online maps and images.
As for Microsoft, it has identified Google as a mortal threat to its business and has launched an all-out effort to catch up in online services in general, and in search in particular. Last winter, it tried to buy itself market share by negotiating with AOL for a merger — or at least an agreement under which AOL would switch from Google’s search technology to MSN’s; but Google pre-empted Microsoft and itself took a defensive stake in AOL. Microsoft has also hired former rivals who are well respected in the industry. [br] What is the central idea of this passage?
选项
A、Google dominates the on-line search market.
B、Google is confronted with stiff competition.
C、Google manages to seize more market share in software business.
D、Google’s growth threatens companies like Microsoft to a large extent.
答案
B
解析
本题属主旨题,问“短文的中心内容”。短文在第一段中说到Google的发展势头令同行喜忧参半。第二段主要介绍了同行的“喜”—Google树敌无数,这也势必拉长它的战线,分散它的注意力。第三段介绍了Google的对手之一Yahoo!的对策:要打造有Yahoo!特色的搜索引擎。第四段说明了Ask对Google的挑战:即Ask的普通网页搜索可以和Google相媲美,其地图和图像搜索性能比Google还要卓越。第四段指出Microsoft在线服务和搜索方面和Google展开激烈竞争。综上所述,尽管文中提到了Google骄人的成绩,但重点阐述的是 Google面临着严酷竞争,故选B项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3618131.html
相关试题推荐
"TheGooglebrandhastakenonalifeofitsown,"concedesJimLanzone,the
"TheGooglebrandhastakenonalifeofitsown,"concedesJimLanzone,the
ThisyearthecombinedadvertisingrevenuesofGoogleandYahoo!willrivalt
ThisyearthecombinedadvertisingrevenuesofGoogleandYahoo!willrivalt
ThisyearthecombinedadvertisingrevenuesofGoogleandYahoo!willrivalt
ThisyearthecombinedadvertisingrevenuesofGoogleandYahoo!willrivalt
ThisyearthecombinedadvertisingrevenuesofGoogleandYahoo!willrivalt
Googlemustbethemostambitiouscompanyintheworld.Itsstatedgoal,"to
Googlemustbethemostambitiouscompanyintheworld.Itsstatedgoal,"to
Googlemustbethemostambitiouscompanyintheworld.Itsstatedgoal,"to
随机试题
[originaltext]Peopleenjoytakingtrips.Butwhatarethereasonstheyleav
Labelthemapbelow.WritethecorrectletterA-H,nexttoQuestions11-15.[img
DavidCameronhasnoticedthathealthandsafetyregulationsstopschoolst
人造石的主要成分为A.α-半水硫酸钙 B.β-半水硫酸钙 C.α及β-半水硫
某产品实际销售量为8000件,单价为30元,单位变动成本为12元,固定成本总额为
关于肺的描述中错误的是()A.位于胸膜腔内 B.右肺三叶,左肺二叶 C
根据FIDIC《施工合同条件》,业主与承包商划分合同风险的“基准日”为()。A、
二次衬砌的施作前应满足的条件有()。A、渗水压力不超过设计值的1.1倍 B、
美国建筑师学会(AIA)标准合同体系中,B系列合同文件是关于()之间的合同文
某建设项目监理机构的旁站监理员王某发现乙施工单位在主体结构的施工中有违反工程建设
最新回复
(
0
)