首页
登录
职称英语
Two cities that lay at the edge of the Mediterranean more than 1.200 years a
Two cities that lay at the edge of the Mediterranean more than 1.200 years a
游客
2024-06-02
55
管理
问题
Two cities that lay at the edge of the Mediterranean more than 1.200 years ago, Herakleion and Eastern Canopus, disappeared suddenly, swallowed by the sea. Now. an international team of scientists may have figured out the mystery of why it happened.
The researchers have concluded that the two cities collapsed when the land they were built on suddenly liquefied (液化).
Until recently, the only evidence that they existed came from Greek mythology and the writings of ancient historians. Then, during expeditions in 1999 and 2000, a team of French marine archaeologists headed by Franck Goddio found the ruins—almost completely intact—buried on the seafloor of the Abu Qir Bay in Egypt.
Since then, there has been much speculation (猜测) about why the cities disappeared so suddenly. Earthquakes, subsistence (生存) conditions, and a rise in sea level have all been suggested as possibilities.
"There are no written documents on how, when, or why these two cities went down," said Jean Daniel Stanley, a geoarchaeologist with the Smithsonian Institution in Washington, D.C.
Stanley and his colleagues at the Institute Europeen d’Archeologie Sous-Marine in Paris (the European Institute of Marine Archaeology) argue that a major flood of the Nile in the middle of the eighth century A.D. was to blame. The flood, they say, triggered the sinking of Eastern Canopus and Herakleion by turning the ground beneath the cities into liquefied mud.
The collapse was sudden and catastrophic, said Stanley. "We can tell," he said, "because in both places we’ve found gold and jewelry, which, if there had been time, people would have taken with them when fleeing."
Herakleion and East Canopus once stood at the mouth of the now-extinct Canopic branch of the Nile. Built sometime between the seventh and sixth centuries B.C., as the days of the Egyptian Pharaohs were coming to an end, the cities flourished as gateways to Egypt.
Herakleion was a port of entry to Egypt and grew wealthy by collecting taxes on goods being shipped upriver.
Frozen in time below the waters were many temples and statues of gods and goddesses, also attesting to the cities’ role as destinations for religious pilgrims.
Until the undersea discovery, historians knew about the cities only through myth and ancient literature. Menelaus, the king of Sparta and husband to Helen, over whom the Trojan War was fought, was said to have stayed in Herakleion following the ten-year war against Troy.
Greek mythology holds that the city of Canopus was named after Menelaus’ helmsman (舵手), who was bitten by a viper (毒蛇) and transformed into a god.
The Greek historian Herodotus wrote of having visited the cities in 450 B.C.
The cities’ fortunes declined when Alexander the Great founded Alexandria in 331 B.C. Yet centuries later. Greek geographer Strabo (63 B.C.-21 A.D.) described the location and wealth of Herakleion. while Seneca (5 B.C.-65 A.D condemned the cities for decadent (颓废的) and corrupt lifestyles. [br] According to the passage, when did Herakleion and Eastern Canopus disappear?
选项
答案
More than 1.200 years ago./In the middle of the eighth century.
解析
文章开始提到,一千两百多年前坐落于地中海边上的赫拉克莱翁和东坎诺帕斯突然消失了,由此可得答案。第六段又提到了研究者的推断,即公元八世纪中期的尼罗河大洪水是导致城市消失的原因,由此也可得答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3616977.html
相关试题推荐
Incitieswithrentcontrol,thecitygovernmentsetsthemaximumrentthat
Incitieswithrentcontrol,thecitygovernmentsetsthemaximumrentthat
[originaltext]ManyAmericansaremovingtobigcities.Atthesametime,ma
[originaltext]ManyAmericansaremovingtobigcities.Atthesametime,ma
Americancitiesare【B1】______toothercitiesaroundtheworld.Ineverycou
Americancitiesare【B1】______toothercitiesaroundtheworld.Ineverycou
Americancitiesare【B1】______toothercitiesaroundtheworld.Ineverycou
Americancitiesare【B1】______toothercitiesaroundtheworld.Ineverycou
Americancitiesare【B1】______toothercitiesaroundtheworld.Ineverycou
Americancitiesare【B1】______toothercitiesaroundtheworld.Ineverycou
随机试题
Shanghaiisoneof______citiesintheworld.A、bigB、thebiggerC、thebiggestC
Heislookingforajobthatwillgivehimgreater______forcareerdevelopment
ManypromisingpostgraduatesareunwillingtopursueaPhDdegreebecauseA、they
In"Wouldyoupassmethedictionary?",theitalicizedpartis______ofthesen
运输产品的( )是运输市场存在竞争的基本条件。A.派生性 B.分配性 C.
下列不属于钢筋混凝土结构用钢的是()。A.热轧钢筋 B.预应力混凝土用钢丝
“《百科全书》的读者群并不是由资本家构成的,而是1789年中瓦解得最快的各个部
下列属于一国国际储备的资产有( )。 Ⅰ.外汇储备 Ⅱ.黄金储备 Ⅲ.战
下列不良反应属于后遗效应的有A.阿托品用于解除胃肠痉挛时引起口干 B.药物的致
下牙槽神经阻滞麻醉时出现面瘫,处理方法为A.不做特殊处理 B.局部理疗 C.
最新回复
(
0
)