首页
登录
职称英语
Energy analysts spent the first half of the year debating how expensive oil
Energy analysts spent the first half of the year debating how expensive oil
游客
2024-06-01
47
管理
问题
Energy analysts spent the first half of the year debating how expensive oil could get. Now they are asking the opposite question. On December 2nd the price of a barrel slipped below $ 47, the lowest level since May 2005 and legs than a third of the peak reached in July.
The main reason for the slump is the darkening outlook for the world economy. America’s appetite for oil, for example, had been more or less stagnant(停滞的) for the past few years, but has recently dropped dramatically. Many now expect global oil demand to fall next year, and perhaps even this year -- which would be the first decline since 1993.
The Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) does not seem able to cut its production fast enough to keep pace with all this grim news. In October the cartel agreed to pump 1.5 million fewer barrels each (lay from November 1st, reducing global supply by about 2%. But that cut is only just beginning to take effect, since it can lake more than a month for tankers to reach their destinations. Moreover, OPEC’s members do not yet seem to be complying fully with their diminished quotas.
The king of Saudi Arabia recently "said that $75 a barrel would be a fair price --- an idea that other members of the cartel have echoed with enthusiasm. Oil’s plunge has left many of them in dire fiscal straits. This suggests that when the group meets again on December 17th, it will resolve to cut its production further. But Saudi Arabia will not want to bear all the cost, so it will insist that other big producers, such as Iran and Venezuela, should not only agree to further cuts of their own but also implement them.
Michael Lewis of Deutsche Bank argues that OPEC’s past efforts to prop up prices have succeeded more often than not. Since 1993, cuts in production have led to higher prices on three-quarters of occasions. The exceptions, however, have occurred when the world economy has slowed unexpectedly -- most notably in 1998, after the Asian crisis, and in 2001, after the dotcom bubble burst. On those occasions, the price kept falling for more than six months after OPEC first began reducing its output. In 2001, for example, the cartel had to resort to a series of cuts, totaling 5 million barrels, before the price finally began to recover.
If events take a similar turn this time, Mr. Lewis reckons, OPEC will have to keep cutting its output for another year. The price may not hit rock bottom until early 2010. But the world economy looks less healthy now than it did in 2001, so OPEC may face even more of a struggle this time, he thinks. [br] What does "take a similar turn" mean in the last paragraph?
选项
A、The oil price keeps on the rise.
B、OPEC members take the same cutting strategy.
C、The oil price keeps the same as before.
D、World economy experiences the same situation as in 1998 and 2001.
答案
D
解析
语义理解题。文章第五段写到1998年和2001年世界经济发展减缓时,OPEC采取了一系列的减产措施,油价才最终稳定下来。紧接着作者提出 if events take a similar turn,可知这里是说如果世界经济再一次出现前两次的情况,D 符合题意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3614347.html
相关试题推荐
Noiseentersourearsaspowerfulwavesofmechanicalenergy.Scientistsmea
Noiseentersourearsaspowerfulwavesofmechanicalenergy.Scientistsmea
Noiseentersourearsaspowerfulwavesofmechanicalenergy.Scientistsmea
[originaltext]Ahouseisthemostexpensivethingmostpeoplewilleverbuy
[originaltext]Ahouseisthemostexpensivethingmostpeoplewilleverbuy
Flyingdemandsamuchgreatersupplyofenergy__________(比其他运输方式).thandomost
Energyanalystsspentthefirsthalfoftheyeardebatinghowexpensiveoil
Energyanalystsspentthefirsthalfoftheyeardebatinghowexpensiveoil
Itishardlysurprisingthatsomethingcalleddarkenergyishardtostudy.
Itishardlysurprisingthatsomethingcalleddarkenergyishardtostudy.
随机试题
Alandfreefromdestruction,pluswealth,naturalresources,andlaborsupp
假设上海期货交易所(SHFE)和伦敦金属交易所(LME)相同月份铝期货价格及套利者操作如下表所示。则该套利者的盈亏状况为()元/吨。(不考虑各种交易费
某工程项目业主与承包商签订了工程施工合同,合同中含两人子项工程,估算工程量甲项为
欧元区规定各国年财政赤字与GDP之比不能大于A.5% B.6% C.3%
患者,女,12岁,恒基本中性,上前牙Ⅲ度拥挤,左上中切牙及右上侧切牙与下颌四颗切
A.后堤区 B.副承托区 C.缓冲区 D.边缘封闭区 E.主承托区上颌结
下列哪种情况可导致肾小球滤过率增高A.肾交感神经兴奋 B.注射大量肾上腺素
班级依赖班主任组织指挥,一旦班主任要求不严格,班级就变得松弛、涣散。此时班集体发
2021年1—4月份,规模以上非金属矿物制品业利润总额同比增量约是非金属矿采
能促进小肠吸收铁的是( )。A.维生素A B.维生素B C.维生素C D
最新回复
(
0
)