首页
登录
职称英语
[originaltext] Influenza, or the flu, attacks up to one billion people annu
[originaltext] Influenza, or the flu, attacks up to one billion people annu
游客
2024-05-31
52
管理
问题
Influenza, or the flu, attacks up to one billion people annually. In the US, it kills 20,000 annually, most of whom are children or elderly. Occasionally the flu becomes pandemic: in 1918, it killed 20 million people worldwide. (32)The flu is a kind of infection which spreads through the air by coughing, sneezing, or simply talking. It is not caused by getting caught in a rainstorm or by sleeping with the fan or air-conditioning on.
(33)It doesn’t sneak up on you for the first few days, like a cold does. All of a sudden, you feel weak, you have a high fever, you have chills, yon cough frequently and forcefully, your throat is sore, and your body aches.
For most adults, the treatment is to simply wait it out: stay home, get lots of bed rest, drink lots of fluids, and take over-the-counter medications such as aspirin and pain-killers. Symptoms usually go away within two weeks. (34) For the elderly and young, it may become a bacterial infection with deadly consequences, because the victim becomes too weak to battle the disease. The death rate for the general population is about one in 1,000. (34) Those most susceptible to severe effects of the flu are people over 65 and people with chronic heart or lung problems.
Flu season in the US is usually from December to March. (35)The best prevention, of course, is to stay away from infected people. Since that is almost impossible, the next best preventive strategy is to get an annual flu shot. This vaccine reduces the number of people who get infected -- and who die -- yearly.
选项
A、A middle-aged woman with chronic lung problems.
B、An elderly man who has chronic heart problems.
C、A newly-born infant who is only a few months old.
D、A white collar with a tight schedule and irregular food.
答案
B
解析
对于成年人来说,得了流感之后,一般一两个星期就可以自动痊愈;但是对于儿童和老年人来说,流感很有可能变为病毒性传染病,还有可能致命;文章同时提到65岁以上的老人和患有慢性心脏病或肺病的人对流感的抵抗能力很差,很可能因此死亡,故本题答案为B 。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3613599.html
相关试题推荐
[originaltext]Thenationalweathermapshowsahighpressureareaallalong
[originaltext]Howmanymendohousework?Recently,aEuropeancommissiontr
[originaltext]W:Hi,ProfessorHiggins.M:Hi,Julia.W:Wouldyoubeabletoh
[originaltext]W:Hi,ProfessorHiggins.M:Hi,Julia.W:Wouldyoubeabletoh
[originaltext]M:Jessica,isthatyou?Ofalltheplacestorunintoeachother
[originaltext]M:Jessica,isthatyou?Ofalltheplacestorunintoeachother
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
随机试题
Fundingpublictransitisoneofthebiggestproblemsfacingcitiestoday.Ofte
Accordingtotheacoustics,continualexposure________noiseofhighintensity
Iamreally______yourreasonsforleavinghomeandwanderingaboutinthestree
Onelunchtime,MayWardwasdoinghershoppinginalocalsupermarket,when
关于遗嘱的特征,下列说法错误的是()。A.遗嘱是一种单方法律行为 B.遗
世界上第一个使用管弦乐队为歌剧伴奏的作曲家是()A.巴赫 B.亨德尔 C
不属于丸剂特点的是A服用方便 B吸收缓慢 C药力持久 D不易变质 E适用
某工程双代号网络计划如图3-69所示,图中已标出每个节点的最早时间和最迟时间,该
一精神病患者言语支离破碎、词句之间缺乏联系,因而别人无法理解其意义,该症状是A.
下列物质中参加胆固醇酯化成胆固醇酯过程的是A.LPL B.HMGCOA还原酶
最新回复
(
0
)