首页
登录
职称英语
Several recent studies have gained wide attention for reconfirming the tragi
Several recent studies have gained wide attention for reconfirming the tragi
游客
2024-05-22
40
管理
问题
Several recent studies have gained wide attention for reconfirming the tragic disconnection of millions of black youths from the American mainstream. Harry Holzer, an economist at Georgetown University and a co-author of one of the recent studies, feels joblessness is due to largely weak schooling, a lack of reading and math skills at a time when such skills are increasingly required even for blue-collar jobs. Unable to find jobs, he claims, black males turn to illegal activities, especially the drug trade and chronic drug use, and often end up in prison.
As usual, it fails to answer the important questions. Why are young black men doing so poorly in school that they lack basic literacy and math skills? Scholars must have known that countless studies by educational experts have found that poor schools, per se(本质上), do not explain why after 10 years of education a young man remains illiterate.
Nor have studies explained why, if .someone cannot get a job, he turns to crime and drug abuse. One does not imply the other. Joblessness is rampant in Latin America and India, but the mass of the populations does not turn to crime.
So what are some of the cultural factors that explain the sorry state of young black men? Their candid answer was that what sociologists call the "cool-pose culture" of young black men was simply too gratifying to give up. For these young men, it was almost like a drug, hanging out on the street after school, shopping and dressing sharply, party drugs, hip-hop music and culture, the fact that almost all the superstar athletes and a great many of the nation’s best entertainers were black.
Not only was living this subculture immensely fulfilling, the young men said, it also brought them a great deal of respect from white youths. This also explains the otherwise puzzling finding by social psychologists that young black men and women tend to have the highest levels of self-esteem of all ethnic groups, and that their self-image is independent of how badly they were doing in school.
I call this the Dionysian trap for young black men. The important thing to note about the subculture that ensnares (诱入陷阱)them is that it is not disconnected from the mainstream culture. To the contrary, it has powerful support from some of America’s largest corporations. Hip-hop, professional basketball and homeboy fashions are as American as cherry pie. Young white Americans are very much into these things, but selectively; they know when it is time to turn off TV and get out the SAT preparation book.
For young black men, however, that culture is all there is—or so they think. Sadly, their complete engagement in this part of the American cultural mainstream, which they created and which feeds their pride and self-respect, is a major factor in their disconnection from the socioeconomic mainstream. [br] What’s the major reason leading to black youths’ separation from the socioeconomic mainstream?
选项
A、They have created a culture of their own.
B、They are prevented by their self-respect.
C、They are totally involved in the culture they have created.
D、They are indifferent to the socioeconomic mainstream.
答案
C
解析
根据题干关键词major reason定位到原文最后一句:...their complete engagement in this part of the American cultural mainstream, which they created and which feeds their pride and self-respect, is a major factor in their disconnection from the socioeconomic mainstream. 可知完全投入他们创造的、让他们感到自豪与自尊的这部分美国文化主流,是导致他们脱离社会经济主流的一个主要因素。故选C 项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3606076.html
相关试题推荐
Notuntilseveralmonthslater______(我才意识到自己当时幼稚无知).didIrealizehowchildis
Mostofusaretaughttopayattentiontowhatissaid--thewords.Wordsdo
Mostofusaretaughttopayattentiontowhatissaid-thewords.Wordsdo
Mostofusaretaughttopayattentiontowhatissaid-thewords.Wordsdo
Mostofusaretaughttopayattentiontowhatissaid-thewords.Wordsdo
[originaltext]Recently,amanwhowasalwaysingoodhealth,spentaweek
[originaltext]Recently,amanwhowasalwaysingoodhealth,spentaweek
Duringastateofdeeprelaxation,severalphysiologicalchangestakeplace
Duringastateofdeeprelaxation,severalphysiologicalchangestakeplace
Duringastateofdeeprelaxation,severalphysiologicalchangestakeplace
随机试题
[originaltext]I’vegotasorethroatandabadcough.[/originaltext][originalt
Thereceptionwasattendedby______membersofthelocalcommunity.A、excellentB、
Weuselanguageeveryday.Weliveinaworldofwords.Hardlyanymomentpa
[originaltext]M:Sowhat’syourtrouble?W:Well,doctor,mybiggestproblemis
EconomizingofthePoorComprehendingEconomiz
[originaltext]W:Thereisadirectflightat10o’clockoraflightat2thisa
当学生对美术作品发表了较为偏激的见解时,教师合适的做法是( )。A.予以严厉批
B解题指导:只有B项使得第二组图形与第一组图形规律类似,故答案为B。
奕认为,太平天国、捻军等农民起义是“心腹之害”,俄国是“肘腋之忧”,英国是“肢
某制药厂在2009年投保了产品责任保险,保险期限为一年。在保险期限内某患者服用该
最新回复
(
0
)