首页
登录
职称英语
[originaltext] A deadly infectious outbreak swept through a small city in Za
[originaltext] A deadly infectious outbreak swept through a small city in Za
游客
2024-05-16
70
管理
问题
A deadly infectious outbreak swept through a small city in Zaire, Africa last spring, killing more than one hundred people. The killer was a rare virus that caused most victims to bleed to death. As scientists rushed to control the outbreak, people in the U.S. wondered "Could it attack here?" "We are foolish if we think it couldn’t come to our country," say doctors. The virus can be highly infectious. If you come in contact with a victim’s blood or other body fluids, you can get sick too. It only takes one infected person to start such a disease. That’s what scientists believe happened in Zaire. The healthcare workers who treated the first victims there soon fell ill too. The problem was they had no protective equipment to prevent themselves from being infected. International rescue workers brought equipment to prevent themselves from being infected soon after the outbreak occurred. Now the disease appears to be under control. One big mystery is that no one knows where the virus comes from or where it will strike next. Some scientists say that the virus lies inactive in the cells of some kind of plant, insect or other animals. Then it somehow finds a way to infect humans. Scientists are now headed into the jungles of Africa to find out where the virus lives. Once they find the virus, they also hope to find ways to combat it.
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. How does the disease mentioned in the passage spread?
34. What happened to most of the victims with this disease?
35. Why are the scientists going to the African jungles?
选项
A、To see what happened to the survivors of the outbreak.
B、To study animals that can also get infected with the disease.
C、To find out where the virus originates.
D、To look for the plants that could cure the disease.
答案
C
解析
选项均以不定式开头表明,本题考查某人做某事的目的。根据短文末尾部分提到的Scientists are now headed into the jungles of Africa to find out where the virus lives可知,答案为[C]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3601591.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Mr.Hughes?Doyouhaveaminute?Iwouldliketodiscusssome
[originaltext]W:Mr.Hughes?Doyouhaveaminute?Iwouldliketodiscusssome
[originaltext]M:Betty,fancyseeingyouhere.Ididn’tknowyoutookthesubwa
[originaltext]M:Betty,fancyseeingyouhere.Ididn’tknowyoutookthesubwa
[originaltext]M:Betty,fancyseeingyouhere.Ididn’tknowyoutookthesubwa
[originaltext]M:Betty,fancyseeingyouhere.Ididn’tknowyoutookthesubwa
[originaltext]Foodthathascomeincontactwithfloodwatercansickenany
[originaltext]Asia-Pacificconsumersaretheworld’smostactiveonlinesho
[originaltext]M:Weareluckytohaveinthestudiotoday,MollyTaylor.Molly
[originaltext]M:Weareluckytohaveinthestudiotoday,MollyTaylor.Molly
随机试题
Everywhereintheworld,plantsandanimalslivetogether.Someanimalseat
Thereisnodoubt_____thecompanyhasmadetherightdecisiononthesalespro
PresidentRichardNixonusedtosaythatthefirstcivilrightofeveryAmer
StrikesanddemonstrationsinGermany,BritainandFrancehelpedtomakethe
Whichfigurecompletesthesequence?[img]2012q2/ct_eyyjscz2007a_eyyjsciq_0092_2
胃脘剧痛暴作,出现压痛及反跳痛,多属A.寒邪凝滞 B.气滞 C.食积 D.
根据《中华人民共和国证券法》的规定,下列关于发行人擅自改变公开发行证券募集资金用
脏与脏关系中主要为气机调节的两脏是A.肺与肾 B.肺与肝 C.肝与肾 D.
A.竹茹、茯苓B.人参、甘草C.竹叶、生姜D.竹茹、甘草E.半夏、竹茹竹叶石膏汤
患者,男性,31岁,经常在僻静的地方向经过的陌生女性暴露自己的阴茎,后公安机关强
最新回复
(
0
)