首页
登录
职称英语
[originaltext] Many analysts, energy companies and their investors believe t
[originaltext] Many analysts, energy companies and their investors believe t
游客
2024-05-14
64
管理
问题
Many analysts, energy companies and their investors believe that gas will soon become as vital to the world’s economy as petroleum is today.
And we’ve certainly seen the demand for gas surge in recent years. (26) One of the main reasons for this is the search for more environmentally-friendly fuels.
Gas burns much more cleanly than oil or coal. In fact, it’s the cleanest burning fossil fuel, which makes it a very popular choice for new power stations all over the world.
However, until quite recently it was difficult for the global gas industry to develop. (27) The problem is that gas, by its very nature, isn’t as easy to transport as oil and coal. Obviously, it’s gaseous at room temperature, so a system of pipelines is needed to get it to the customer. This meant in the past, it could only be sold to customers who lived near a natural gas supply. It was too expensive to transport it very long distances via pipelines.
Fortunately. there is now a process which makes it easier to transport gas over longer distances. (28) It’s called liquefied natural gas. Put simply, gas can now be frozen into liquid form and transported to distant countries in refrigerated tankers. When the LNG is delivered it is heated and converted back into gas form. Then it is supplied to customers using local pipelines. And the potential profits are enormous for energy firms with the capital to develop LNG projects. Many experts believe that gas will be the dominant fuel for at least another 50 years.
26.What is one of the main reasons for the increasing demand for gas?
27.What is the problem of the global gas industry?
28.What can we learn about the project “IMG”?
选项
A、Gas is difficult to transport over long distances.
B、The system of long-distance pipelines is not available.
C、Gas is not so environmentally-friendly as other fuels.
D、The potential profits are far from enormous.
答案
A
解析
文中提到天然气不如石油和煤炭易于运输。故答案为A 。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3597578.html
相关试题推荐
[originaltext]TheaveragecollegestudentinAmericaspentanestimated700
[originaltext]Snowsportisabigbusiness.Skiareashelpsupportlocalec
[originaltext]Snowsportisabigbusiness.Skiareashelpsupportlocalec
[originaltext]Tomakemistakesishumanandtoforgivedivine,accordingto
[originaltext]Tomakemistakesishumanandtoforgivedivine,accordingto
[originaltext]W:LookattheseclothesdesignedbytopfashiondesignerlikeVe
[originaltext]W:LookattheseclothesdesignedbytopfashiondesignerlikeVe
[originaltext]M:Ithinkboardingschoolscanprovidebesteducationforchildr
[originaltext]W:Well,hello,Jack!Haveyoumovedorsomething?Youhaven’tbeen
[originaltext]W:Well,hello,Jack!Haveyoumovedorsomething?Youhaven’tbeen
随机试题
联合会议()紧急会议[br]首脑会议
Asthe20thcenturybegan,theimportanceofformaleducationintheUSincr
Thinkthatlittleplasticcastleinyourgoldfishtankisjustdecoration?N
NaturemagazineconcludedthatthelossofakeysegmentofDNAcan【C1】_____
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
施工单位对因建设工程施工可能造成损害的毗邻建筑物、构筑物和地下管线等,应当采取(
下列行为中,属于要约的是( )。A.发布招标公告 B.寄送产品价目表 C.
下列不属于涉外调查机构认定机关的是()。A.国家统计局 B.省级人民政府统计机
女性50岁,慢性咳嗽、偶咯大量脓痰20年,有时咯大口鲜血。体检:双肺底可闻及局
(2019年真题)某施工现场主导施工机械一台,由承包人租得,施工合同约定,当发生
最新回复
(
0
)