首页
登录
职称英语
[originaltext] Motivation can come from three sources, two of them external
[originaltext] Motivation can come from three sources, two of them external
游客
2024-05-09
56
管理
问题
Motivation can come from three sources, two of them external and one internal. However, motivational sources differ in degree of effectiveness. Indeed, two of them can occasionally lead to negative outcomes.
The first and least effective form of motivation is typically characterized by some kind of threat. There is often a fear of some unpleasant consequence. For example, "If you don’t study hard, you’ll fail your exam" or "If you don’t finish your work on time, I’ll have to fire you." People usually respond to threats of this kind, but they are likely to carry out their tasks with little enthusiasm and with minimum effort.
The second form of motivation comes from a pressure or desire to please. You may be afraid of disappointing people you want to make happy. Students often study very hard in order to please their teachers and to achieve what their parents want for them. This kind of motivation also often works, but can sometimes be dangerous if what teachers and parents want is not the same as the student’s own desire and ambitions.
Filmily, there is the internal source of motivation, where the task is carried out because the individual is personally committed to it. With this kind of motivation, studying or working becomes a pleasure and not a duty. A wise man once ’said, "If a man finds a job he really loves, he will never work again in his life."
In life we arc driven by a combination of all three rotors of motivation. They coexist in educational systems, affecting students, parents and teachers. However, in our pursuit of better more effective education, we should constantly be aware of the three forms. We should seek above all to make the greatest possible use of the third kind-- the personal motivation of the individual.
选项
A、External motivation can sometimes Bring about negative outcomes.
B、People are likely to do their work without enthusiasm because of threat.
C、Students often study in order to please their parents and teachers.
D、The second form of motivation can be dangerous if the students can’t achieve their own goal.
答案
D
解析
该题问“下列陈述哪个是不对的?”。文中提到两种外部动机可能产生负面结果。一种可能是没有热情得做事;另一种是学生经常为取悦老师或家长而努力学习。但当学生自己的理想或目标与老师家长不一致时可能产生危险。因此,我们可以从[A],[B],[C],而断定[D]“如果学生达不到自己的目标那么第二种动机可能是危险的”这一说法是不对的。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3590530.html
相关试题推荐
[originaltext]Theelephantisthebiggestfour-leggedanimalintheworld.
[originaltext]Theelephantisthebiggestfour-leggedanimalintheworld.
[originaltext]Yogabecomesverypopularnowadays,butitisimportantthat
[originaltext]Wecanagreewithprimitivemanthatfoodisabasicneed,bu
[originaltext]Wecanagreewithprimitivemanthatfoodisabasicneed,bu
[originaltext]M:Hello,Allen.ThisisCollinspeaking.Howareyou?Andhow’s
[originaltext]M:Hello,Allen.ThisisCollinspeaking.Howareyou?Andhow’s
[originaltext]W:Let’sdosomething!Whydon’twegooutfordinnerorgodanci
[originaltext]W:Let’sdosomething!Whydon’twegooutfordinnerorgodanci
[originaltext]W:Let’sdosomething!Whydon’twegooutfordinnerorgodanci
随机试题
Inmanaginginformationresources,themediummaybethekeytoaneffective
PASSAGETHREE[br]Inthewriter’sopinion,what’stheproblemwithmicrowaveov
Withtherecentrapidadvancesininformationtechnologies,【B1】______resear
Nancyrefusedtheassistanceprovided,forsheobjected______(被当成残疾人看待).tobein
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Lessthan60%ofstudentsnowenteringfour-yearAmericancollegesarelikel
留样观察法中错误的叙述为A.一般在室温下 B.可预测药物有效期 C.不
当们在谈论创意的时候,大多会认为这没有什么规律可循,或者说,创意应该是____的
A.图(A) B.图(B) C.图(C) D.图(D)
下列关于期货交易风险揭示和管理的表述,错误的是()。A.期货公司应当在传递交
最新回复
(
0
)