首页
登录
职称英语
Financial engineers don’t wear white lab coats. They don’t experiment on rat
Financial engineers don’t wear white lab coats. They don’t experiment on rat
游客
2024-05-04
56
管理
问题
Financial engineers don’t wear white lab coats. They don’t experiment on rats. Their raw material — money — isn’t as showy as what biologists and physicists investigate. But the innovations they produce will contribute just as much to economic growth.
Maybe more, in fact, because without the science of finance, all other sciences are just a bunch of neat concepts. Ideas begin to contribute to human betterment when they are financed—by venture capital, stock offerings, loans, or buyouts. A smoothly operating financial system showers money on good ideas. Equally important, it cuts off funding to tired ideas and tired companies, so their assets can be employed more efficiently elsewhere.
In the 21st century economy, innovation in finance will increase in concert with the increase in competition. Partly because of deregulation and globalization, competition should get tougher, and margin thinner. As products such as home mortgage loans become commoditized, financial-service companies will be forced to get more creative.
Financial technology will keep feeding off information technology. The secret to success will be a strong software platform, which will lower the cost of general services while making it possible to create high-margin variations as well. A few companies that get it right can spin away from the rest and become stronger and stronger.
In the new worth of finance, size counts. Big companies enjoy economies of scale and name recognition, and they can be safer because their bets are spread across more regions and market segments. The value of U. S. bank mergers in the first half of 1998 was greater than that of the three previous years combined. The mergers are occurring across industries as well.
At the other extreme will be specialists that survive by doing one thing either very cheaply or exceptionally well. By offering lower prices or better service, specialists will discipline the financial supermarkets; the big guys know their customers can walk away if they get a raw deal. " There is no way we are going to maximize a short-term transactional benefit at the risk of destroying a long-term relationship," says Chase Manhattan Corp. Vice-Chairman Joseph G. Sponhols.
Predictably, the biggest winners from financial innovation will be companies, and families that have complex finances. Banks already show signs of losing interest in people who want just plain checking accounts.
But as income and wealth rise, more people will find themselves thrust into the role of asset managers. Businesses, too, will have to become more sophisticated — if only to keep pace with financially innovative rivals. [br] Companies or families may lose the rivalry in financing if they______.
选项
A、defy unfair deals with their customers
B、make their bargains cheap and profitable
C、make their innovation more sophisticated
D、only focus on checking accounts
答案
D
解析
事实细节题。第七段说金融革命最大的赢家是进行多元化投资的公司或家族企业,最后一段说企业要不断完善自己,由此我们可以看出企业应向着多元化方向发展。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3583644.html
相关试题推荐
Ofallthelessonstaughtbythefinancialcrisis,themostpersonalhasbee
Ofallthelessonstaughtbythefinancialcrisis,themostpersonalhasbee
Ofallthelessonstaughtbythefinancialcrisis,themostpersonalhasbee
Ofallthelessonstaughtbythefinancialcrisis,themostpersonalhasbee
Financialengineersdon’twearwhitelabcoats.Theydon’texperimentonrat
Financialengineersdon’twearwhitelabcoats.Theydon’texperimentonrat
Financialengineersdon’twearwhitelabcoats.Theydon’texperimentonrat
StatesExperimentWithOut-of-ClassroomLearningAttheendoft
StatesExperimentWithOut-of-ClassroomLearningAttheendoft
StatesExperimentWithOut-of-ClassroomLearningAttheendoft
随机试题
It’shightimewe(take)__________propermeasurestocleanourair.took本题考查虚拟语气的
Afewyearsagoitwas【B1】______tospeakofagenerationgap,adivisionbe
Adulteducationdevelopsfastrecentlypartlybecause______.[br]Itcanhasin
填写申请表tofillin/outapplicationform
新建公路路基的干湿类型可用()来判别。A.分界相对含水率 B.分界稠度 C
乙型溶血性链球菌生长时,菌落周围常出现溶血环,此现象称为A.α溶血 B.β溶血
下述与苯二氮类无关的作用是哪项A.长期大量应用产生依赖性 B.大量使用产生
下列关于成本和费用的表述中正确的是()。A、费用是针对一定的期间而言的 B、费
建筑节能采用的节能光源中,适用于高大工业厂房,以及高大建筑、户外作业、室外照明的
B
最新回复
(
0
)