首页
登录
职称英语
[originaltext] I travel a lot, and I find out different "style" of direction
[originaltext] I travel a lot, and I find out different "style" of direction
游客
2024-05-02
57
管理
问题
I travel a lot, and I find out different "style" of directions every time I ask "How can I get to the post office?"
Foreign tourists are often confused in Japan because most streets there don’t have names: in Japan, people use landmarks in their directions instead of street names. For example, the Japanese will say to travelers, "Go straight down to the corner. Turn left at the big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop."
In the countryside of the American Midwest, there are not usually many landmarks. There are no mountains, so the land is very flat; in many places there are no towns or buildings within miles. Instead of landmarks, people will tell you directions and distances. In Kansas or Iowa, people will say, "Go north two miles. Turn east, and then go another mile."
People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not miles. "How far away is the post office?" you ask. "Oh," they answer, "it’s about five minutes from here." You say, "Yes, but how many miles is it?" They don’t know.
It’s sure that a person doesn’t know the answer to your question sometimes. What happens in such a situation? A New Yorker might say, "Sorry, I have no idea." But in Yucatan, Mexico, no one answers "I don’t know". People in Yucatan believe that "I don’t know" is impolite. They usually give an answer, often a wrong one. A tourist can get very, very lost in Yucatan!
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26. What do the Japanese usually do when a tourist asks them the way to a certain place?
27. What is the place where people measure distance in time?
28. What do we learn about people in Yucatan?
29. What can we infer from the passage?
选项
A、They usually say "I don’t know" in order to save time.
B、They may give a tourist a wrong answer so as to be polite.
C、They consider it impolite to give tourists wrong answer.
D、They may tell people the directions and distances for fun.
答案
B
解析
短文中提到,Yucatan人认为说“我不知道”是不礼貌的,他们通常会为了礼貌给一个错误的答案,故答案为[B]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3581294.html
相关试题推荐
[originaltext]ThereisoneforeignproducttheJapanesearebuyingfastert
[originaltext]ThereisoneforeignproducttheJapanesearebuyingfastert
[originaltext]ThereisoneforeignproducttheJapanesearebuyingfastert
[originaltext]ThereisoneforeignproducttheJapanesearebuyingfastert
[originaltext]Formostpeople,readinganewspaperhasbecomeahabitpasse
[originaltext]Mostsingle-parentfamiliesresultwhenamarriageendsindi
[originaltext]Mostsingle-parentfamiliesresultwhenamarriageendsindi
[originaltext]W:Interestedinthisbook?Thisisourbestsellerthisweek.M:
[originaltext]M:Howisyourtermpapercomingalong?W:Ihavejustfinishedt
[originaltext]W:YouhavetobepresentinclassnextMonday.Theteachercalle
随机试题
Alandfreefromdestruction,pluswealth,naturalresources,andlaborsupp
假设上海期货交易所(SHFE)和伦敦金属交易所(LME)相同月份铝期货价格及套利者操作如下表所示。则该套利者的盈亏状况为()元/吨。(不考虑各种交易费
某工程项目业主与承包商签订了工程施工合同,合同中含两人子项工程,估算工程量甲项为
欧元区规定各国年财政赤字与GDP之比不能大于A.5% B.6% C.3%
患者,女,12岁,恒基本中性,上前牙Ⅲ度拥挤,左上中切牙及右上侧切牙与下颌四颗切
A.后堤区 B.副承托区 C.缓冲区 D.边缘封闭区 E.主承托区上颌结
下列哪种情况可导致肾小球滤过率增高A.肾交感神经兴奋 B.注射大量肾上腺素
班级依赖班主任组织指挥,一旦班主任要求不严格,班级就变得松弛、涣散。此时班集体发
2021年1—4月份,规模以上非金属矿物制品业利润总额同比增量约是非金属矿采
能促进小肠吸收铁的是( )。A.维生素A B.维生素B C.维生素C D
最新回复
(
0
)