首页
登录
职称英语
[originaltext] Abraham Lincoln, the sixteenth president of the United States
[originaltext] Abraham Lincoln, the sixteenth president of the United States
游客
2024-04-29
35
管理
问题
Abraham Lincoln, the sixteenth president of the United States, was born in Kentucky in 1809, and died in Washington in 1865. He is comparable with Washington in greatness of contributions, but[29]is nearer the heart of all Americans because he rose from the ranks of the common people. Because his family were pioneers in the newly settled West, he had practically no regular education, but he was determined to pursue knowledge in every possible way. Stories are told of how he walked miles to get a book and how he studied by the light of the fire at night after a hard day at farm work. After a hard struggle as clerk, village postmaster, and surveyor, he succeeded in passing the examinations, and became a lawyer in Springfield, Illinois.
In 1858, he might have gained his place in the United States Senate if he had not entered the famous debates against slavery with Stephen Douglas.[30]These debates spread his fame throughout the country and led the way for his election to the presidency in 1860. Very shortly after his election, certain Southern states broke away from the Unions, and the Civil War broke out. This strengthened Lincoln in his resolve to free the slaves and on January 1st, 1863, he declared the Emancipation Proclamation.[31]His second inaugural speech gave his plan for building up the peace of the nation, but he did not live to accomplish his desire.
29. Why is Lincoln considered to be near the heart of all Americans?
30. What gained a widespread reputation for Lincoln before the election in 1860?
31. What did Lincoln plan to do in his second term of presidency?
选项
A、His debate with Stephen Douglas.
B、His experience as a senator.
C、His election campaign.
D、His determination against the Civil War.
答案
A
解析
细节题。文中提到,与Stephen Douglas的辩论(debates)使林肯声名远扬(spread his fame throughout),为其参加总统竞选铺平了道路,由此可知答案为[A]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3576383.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B11】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillb
【B1】[br]【B10】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillb
【B1】[br]【B9】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B8】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B6】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B5】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B4】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
【B1】[br]【B3】[originaltext]Inabout45years,temperaturesonEarthwillbe
[originaltext]BuriedtreasureisscatteredovereverypartoftheUnitedSt
[originaltext]BuriedtreasureisscatteredovereverypartoftheUnitedSt
随机试题
Whichofthefollowingisnotcontainedinthegeneticallymodifiedmaize?[orig
Ifyou’refindingittoughtolandajob,followahuntingplanwiththefol
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejeweli
HowtoChooseaCollege?I.Student-facultyratio—
TheRedistributionofHope"HOPE"isoneofthemost
旅游交通运输法规,主要由下面( )部分构成。A.专门调整交通运输关系的法律法规
A.酌情给予处理 B.给予行政处分 C.其善后处理由本人负责 D.吊销其执
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
根据我国《中华人民共和国印花税暂行条例》的规定,下列各项不属于印花税纳税人的有(
“一带一路”重点在()方面加强合作。A.政策沟通 B.设施联通 C.贸
最新回复
(
0
)