首页
登录
职称英语
[originaltext] Members of the working class have blue-collar jobs. They are
[originaltext] Members of the working class have blue-collar jobs. They are
游客
2024-04-20
63
管理
问题
Members of the working class have blue-collar jobs. They are construction workers, truck drivers, mechanics, steel workers, electricians, and the like. What makes this class differ from the lower class is, first, longer periods of employment — and therefore, more fixed incomes — and, second, employment in skilled or semi-skilled occupations, not unskilled ones. Although unemployment hits all levels of the American economy, including those of skilled and semi-skilled workers, it is most common at the bottom of the class structure and increasingly less common at each level upward. They consider themselves to be respectable and hard-working and they look down upon members of the "lower" class, whom they often consider to be lazy, dishonest, and too ready to exploit public assistance.
Most people in the working class have at least high-school education. Many have some experience of college (especially community college), though few are college graduates. Unionization has helped the working class, but a rapidly changing economy and frequent periods of high unemployment make it difficult for most of its members to be able to increase their savings greatly. Purchasing a house for people in this class is extremely difficult, although a certain percentage may receive houses from their parents. (Home-owning rises with social class.)
A greater number of the members of the working class take relatively little satisfaction in their jobs, because much of their work is ordinary and boring. As a result, they seek their main satisfaction in recreational activities. Many members of this class would like to earn enough money to leave their jobs and start their own businesses, though few make it. Many place their expectations on their children, hoping that they at least will rise in the ladder of success, American style.
Questions 20 to 22 are based on the passage you have just heard.
20. What is the feature of the working class?
21. What is said about most people in the working class?
22. Why are many members from the working class not satisfied with their jobs?
选项
A、They buy houses by themselves.
B、They receive houses from their parents.
C、They have at least some experience of college.
D、They have difficulty increasing their savings greatly.
答案
D
解析
短文提到工人的住房问题,说他们很难买得起房,只有很少一部分工人继承父母的住房,故A)和B)表述有误;短文说工人至少是高中学历,而非C)表述的“大学学历”,故错误。短文中的difficult for most of its members to be able to increase their savings greatly表明,工人的储蓄很难大幅增加,故答案为D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3564055.html
相关试题推荐
[originaltext]OneofNewYork’smostbeautifulandvaluablebuildingsisin
[originaltext]OneofNewYork’smostbeautifulandvaluablebuildingsisin
[originaltext]OneofNewYork’smostbeautifulandvaluablebuildingsisin
[originaltext]Theneedforbirthcontrolmethodshasdevelopedfairlyrecen
[originaltext]Theneedforbirthcontrolmethodshasdevelopedfairlyrecen
[originaltext]Ababyspendsthefirstyearoflifelearningtolisten.Ane
[originaltext]Ababyspendsthefirstyearoflifelearningtolisten.Ane
[originaltext]W:Whatarethosebooksinyourhand?M:Nothingparticular.Just
[originaltext]W:Youdon’tlooksmartthismorning.Icanseeyou’renothappy.
[originaltext]W:Youdon’tlooksmartthismorning.Icanseeyou’renothappy.
随机试题
WemetMaryandherhusbandatapartytwomonthsago.______we’vehadnofurthe
Hefound______ratherhappytocooperatewithhisoldcollegeclassmates.A、iti
Thenewmanagerhasgreatlychangedthecompany______hetookovertheposition.A
Anti-socialbehaviour(ASB)isallyactivitythatimpactsonotherpeopleina
PierreOmidyar,thesonofFrench-Iranianimmigrants,wasalreadyamilliona
[originaltext]Kenyawasabeautifulcountryinhabitedbydifferentgroupso
Learningtoplayamusicalinstrumentcanchangeyourbrain,withaUSrevie
下列关于同业业务的说法中,正确的是()。A.信用存放同业业务占用国内同业授信额
美联储认为( )能更好的反映美国劳动力市场的变化。A.失业率 B.非农数据
李某花2000元购得某省M公司生产的苦茶一批,发现其备案标准并非苦茶的标准,且保
最新回复
(
0
)