首页
登录
职称英语
Depression is one of the dark demons(恶魔)of adolescence. Up to 1 in 12 Americ
Depression is one of the dark demons(恶魔)of adolescence. Up to 1 in 12 Americ
游客
2024-04-16
41
管理
问题
Depression is one of the dark demons(恶魔)of adolescence. Up to 1 in 12 American teenagers is affected, according to the National Institute of Mental Health(NIMH), and three times as many will experience depression at some point by age 18. Studies show that at least 20% of teenagers with clinical depression will go on to develop chronic cases that will haunt them throughout adulthood.
It’s no wonder, then, that researchers are beginning to focus on preventing teenage depression in the first place. A new study in the current issue of the Journal of the American Medical Association(JAMA)is the largest to date showing that a relatively modest intervention goes a long way to prevent episodes of depression in high-risk teens.
The study involved 316 adolescents, ages 13 to 17, in four cities. All of the teenagers had a history of depression or current symptoms that just fell short of a clinical diagnosis. The teens also had at least one parent who had been diagnosed with depression.
Half the teenagers were randomly assigned to a prevention program that consisted of eight weekly group sessions of cognitive behavioral instruction(CB)lasting 90 minutes each, plus six follow-up sessions that met once a month. The other half of the volunteers were assigned to a control group that got "usual care," meaning they were free to seek help from whatever resources were available to them in their community—as were the teens in the experimental group. There were no differences between the groups in terms of the types of services they chose on their own.
The teenagers were followed for nine months. Less than a quarter(21.4%)of those in the CB program went on to have an episode of depression, compared with about a third(32.7%)of those in the control group. The results were far more dramatic for teens whose parents were not actively suffering from depression: only 11.7% who went through the program had an episode of depression during the nine-month follow-up.
The CB sessions focused on teaching the kids to think more realistically—and less catastrophically— about their problems and experiences. "We hope that the program will not only prevent depression, but also the impairments associated with it," says Judy Garber, professor of psychology and human development at Vanderbilt University. "We will be looking at alcohol and drug use, eating problems, anxiety and behavior problems and performance in school."
The researchers will also examine what can be done for the adolescents whose parents are in the grips of depression: this subset(子集), which was 45% of the participants, did not benefit significantly from the cognitive behavioral program. "It’s awfully hard to change your thinking habits if a parent is depressed and everything is so messed up around you," observes Clarke. Future studies, says Garber, will look at whether treating the parent for depression makes a difference. [br] According to the second paragraph, the new study shows that "relatively modest intervention" _____
选项
A、is helpful
B、is ineffective
C、needs improvement
D、requires great efforts
答案
A
解析
本题主要考查对该段第2句goes a long way to的理解。第2段先介绍了新的研究及其研究结果,但光看第2段,难以知道这个结果是什么。这就需要往下看。第3~5段描述了此次研究的过程和结果,根据这三段的描述可以知道,对患抑郁症的青少年实施干预,有助于减少抑郁症的发生情况,由此可见,第2段第2句应表明干预方式是“有效的”,因此,本题应选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3557376.html
相关试题推荐
Americanstodaydon’tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourheroesarea
Americanstodaydon’tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourheroesarea
IsitanywonderthatAmericaisalsoacountryofdangerouslyoverweightpe
IsitanywonderthatAmericaisalsoacountryofdangerouslyoverweightpe
Americanstodaydon’tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourheroesarea
Americanstodaydon’tplaceaveryhighvalueonintellect.Ourheroesarea
IsitanywonderthatAmericaisalsoacountryofdangerouslyoverweightpe
IsitanywonderthatAmericaisalsoacountryofdangerouslyoverweightpe
IsitanywonderthatAmericaisalsoacountryofdangerouslyoverweightpe
IsitanywonderthatAmericaisalsoacountryofdangerouslyoverweightpe
随机试题
[originaltext]W:We’dliketomakeatripforalongweekendholiday.M:Where
Climatescientistsneedtoswallowtheirmistrustsandsharetheirdataa
SpotthedifferenceATaxonomichistoryhasbeenma
在民用建筑里,在环境噪声大于60dB场所,扬声器在其播放范围最远点的声压级应高于
A.零杆5根,压杆3根 B.零杆6根,压杆3根 C.零杆5根,压杆2根 D
雾霾是对大气中各种悬浮颗粒物含量超标的笼统表述。PM2.5(空气动力学当量直径小
经常采用的货币政策中介目标包括()。 ①长期利率②银行准备金 ③银行信贷
设A、B均为n阶非零矩阵,且AB=0,则R(A),R(B)满足: A.必有一个
会计工作预期达到的最终结果被称为()。A.经营规模 B.会计目标 C.
王某承包了一家餐厅,餐厅每年支付王某承包收入20万元,王某不参与分享餐厅经营成果
最新回复
(
0
)