首页
登录
职称英语
[originaltext] Hello, everybody! Today we will discuss something about Charl
[originaltext] Hello, everybody! Today we will discuss something about Charl
游客
2024-04-13
66
管理
问题
Hello, everybody! Today we will discuss something about Charles Darwin’s life and his famous theory of evolution in this lecture.
(23)Charles Darwin was born on 12 February, 1809 in Shrewsbury, England. His father, Robert Darwin, was a physician, the son of Erasmus Darwin, a poet, philosopher, and naturalist. Charles’s mother, Susannah Wedgwood Darwin, died when he was eight years old.
At age sixteen, Darwin left Shrewsbury to study medicine at Edinburgh University.(24)Repelled by the sight of surgery performed without anesthesia, he eventually went to Cambridge University to prepare to become a clergyman in the Church of England. After receiving his degree, Darwin accepted an invitation to serve as an unpaid naturalist on the H.M.S. Beagle, which departed on a five-year scientific expedition to the Pacific coast of South America on 31 December, 1831.
(25)Darwin’s research resulting from this voyage formed the basis of his famous book, On the Origin of Species by Means of Natural Selection. Published in 1859, the work aroused a storm of controversy. Here Darwin outlined his theory of evolution, challenging the contemporary beliefs about the creation of life on earth.
Darwin continued to write and publish his works on biology throughout his life. He lived with his wife and children at their home in the village of Downe, fifteen miles from London. Thought now to have suffered from panic disorder, as well as from Chagas’ disease contracted during his travels in South America, Darwin was plagued with fatigue and intestinal sickness for the rest of his life. He died on 19 April, 1882, and lies buried in Westminster Abbey.
Now listen to the following recording and answer questions 23 to 25.
23. According to the lecture, which of the following statements is true?
24. According to the lecture, why did Charles Darwin give up studying medicine?
25. Which of the following statements about Darwin’s famous book is NOT true?
选项
A、Because he can’t accept the surgery performed without anesthesia.
B、Because he was repelled by the sight the anesthesia.
C、Because he was operated a surgery without anesthesia.
D、Because he preferred to become a clergyman.
答案
A
解析
细节题。由原文第三段可知,达尔文因无法接受手术不使用麻醉剂,便选择了离开,随后去了剑桥大学准备成为一名牧师。所以正确答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3552876.html
相关试题推荐
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Theyoungpeoplewhotalkofthevillageasbeing"dead"are
[originaltext]Moods,saytheexperts,arefeelingsthatarelikelytobefi
[originaltext]InAmerica,driver’seducationispart,oftheregularhighs
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyo
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyo
[originaltext]W:Hello,Dr.Christianson.M:Hello,Cathy,whatcanIdoforyo
[originaltext]M:Whydoyouthinkthatway?W:WhileIadmitthereisverylitt
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan
随机试题
Duringthe1992presidentialcampaign,HillaryRodhamClintonobserved,"Our
Publicofficialsandcandidatesforpublicofficeroutinelyusepublicopin
PartⅡReadingComprehension(SkimmingandScanning)Self-esteem:theMythofFe
[originaltext]M:Youknow,we’reclosingtotheendofourlastyearofschool
胃次全切除的病人引起贫血与下列哪些因素有关A.Fe B.维生素B C.维生素
因视觉环境的特点,使作业人员的瞳孔短时间缩小,从而降低视网膜上的照度,导致视觉模
某市政府网设立了“学生合理化建议”栏目,让学生就城市建设与管理、环境保护、社区文
某公司职员预约某快递员上午9点30分到10点在公司大楼前取件,假设两人均在这段时
表面黑褐色,粗糙不平,上面有数个圆形空洞的茎基痕,洞内壁显网状沟纹的药材是A.黄
患者,男,68岁,既往体健,因“受凉后咳嗽、咳黄脓痰,伴发热2天”入院。查体:体
最新回复
(
0
)