首页
登录
职称英语
[originaltext] A United Nations agency estimates that 516 million of the wor
[originaltext] A United Nations agency estimates that 516 million of the wor
游客
2024-04-11
73
管理
问题
A United Nations agency estimates that 516 million of the world’s women cannot read and write. The U.N. Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) says programs are needed to help illiterate women learn, although they are past school age.
Women make up two-thirds of all illiterate adults. The majority of these women live in West Africa; many girls in that area never go to school. But in Liberia, a new education program is giving women in their 30s, 40s and 50s another chance to learn to read and write.
Pauline Rose heads UNESCO’s worldwide Monitoring Report on Education for All; she says being illiterate causes huge problems in daily life. She notes situations like not being able to read directions on a medicine bottle, or the number on a bus.
"So there are real practical concerns about when women are illiterate."
Miss Rose says illiterate affects not only the women but also their families, because women are often the main caregivers of children. She says when women are illiterate, they are less likely to use health services.
Some countries, like Senegal, have improved women’s literacy rates through government efforts. They tell more girls in primary school and community programs about the importance of education. But there are still many nations where less than one in four women can read and write. They include Niger, Benin, Mali and Burkina Faso.
Miss Rose says these countries need literacy programs that target women. She says there is a huge need for illiterate young women and adults to have a second-chance to read and write.
Liberia for example, has launched a second-chance literacy campaign to teach women. The students never went to school, or they were forced to leave school because of ten years of civil war in the country.
Lonee Smith is 35 years old. She is a student at the adult literacy school at the Firestone Liberia Natural Rubber Company in Margibi County. Her parents did not send her to school, and she could not read or write.
Now she is in the first grade and has those skills. She sells her goods at the market and can now count her profit without help. She says having a second chance at education has changed her life.
"Today, I am a happy woman. I’m very proud."
Liberia’s Ministry of Education says 5,000 women currently study in adult literacy programs across the country.
16. What do we learn about women and illiteracy from the lecture?
17. What problem might illiterate women encounter?
18. What does Senegal do to improve women’s literacy rates?
19. What do we learn about Lonee Smith?
选项
A、Put more girls in primary school.
B、Set up more community programs.
C、Tell girls the importance of education.
D、Work with nations like Niger and Benin.
答案
C
解析
录音提到塞内加尔(Senegal)政府努力降低女性文盲率,在小学和社区项目向更多的女性宣传教育的重要性(tell more girls...about the importance of education)。C项符合原文,为正确答案。录音提到的是向小学和社区项目的女生宣传教育的重要性,但并非让更多女孩子上小学,也不是建立更多的社区项目,所以A、B两项错误。原文说完了塞内加尔的情况后,提到了像尼日尔(Niger)和贝宁(Benin)这样的国家文盲率依然很高,并不是说塞内加尔与这些国家合作降低文盲率,D项错误。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3550807.html
相关试题推荐
[originaltext]SekouCoumbassaisadiplomatwhorepresentsoneofthenewA
[originaltext]SekouCoumbassaisadiplomatwhorepresentsoneofthenewA
[originaltext]WhenJohnandVictoriaChurcharrivedinNewYorkfromLondon
[originaltext]WhenJohnandVictoriaChurcharrivedinNewYorkfromLondon
[originaltext]WhenJohnandVictoriaChurcharrivedinNewYorkfromLondon
[originaltext]M:Hi,Mary,mindifIeatlunchwithyou?W:No,Mr.Evans,not
[originaltext]M:Hi,Mary,mindifIeatlunchwithyou?W:No,Mr.Evans,not
[originaltext]M:Look,I’mHorrytobotheryouaboutthis,butthatmusic’srea
[originaltext]M:Look,I’mHorrytobotheryouaboutthis,butthatmusic’srea
[originaltext]M:Look,I’mHorrytobotheryouaboutthis,butthatmusic’srea
随机试题
Marriagetodayisachoiceratherthananobligation.A、现在选择结婚,比还债好多了。B、今天结婚
中国的国有企业(state-ownedenterprise)是指中央政府和地方政府投资或管理的企业。设立国有企业是为了实现国家调节经济的目标,并协调国
她父亲决不赞成她嫁给这样一个穷人。Herfatherwillneverapproveofhermarryingsuchapoorman.a
HowtoStopCampusViolence?Campusviolencehasexistedformanyyears
[originaltext]W:Hi,Tom.M:Kate,Ihaven’tseenyouforweeks.Wherehaveyou
[originaltext]Trolleysrallyingdownaisles,endlesscheckoutqueues,andf
风湿性心脏炎最常侵犯的部位是A.三尖瓣膜 B.右心房内膜 C.二尖瓣膜 D
下列关于“供给的变动引起均衡价格和均衡数量变动”的说法中正确的是( )。A.均
属于DNA病毒的肝炎病毒是( )。A.HBV B.HEV C.HDV D
患者女性,11岁,近一周食欲减退,恶心、呕吐、乏力、尿色黄,故来院就诊。病前两周
最新回复
(
0
)