首页
登录
职称英语
[originaltext] Today, I’d like to talk about some of the changes land can und
[originaltext] Today, I’d like to talk about some of the changes land can und
游客
2024-04-02
69
管理
问题
Today, I’d like to talk about some of the changes land can undergo, specifically desertification, that’s the process through which land becomes part of a desert. Now a desert is defined as a place that receives a certain maximum amount of rainfall. But you may not know that it usually takes more than just a lack of water to turn productive land into a desert. There are several specific human activities that when combined with a lack of rainfall encourages desertification. For example, over cultivation, growing more crops than soil can support. The soil loses its nutrients, so it needs either to be fertilized or to be left unused for at least a season. But if neither of these things happens, if these nutrients in the soil don’ t get replaced, the damaged soil stops producing. Another cause of desertification is overgrazing. That’s when the grasses and trees and shrubs of an area are expected to feed more animals than they reasonably can. Too many animals eating in the same area will kill the vegetation. And because it’s the roots of this vegetation that hold much of the soil together, when too much of the vegetation dies, the soil erodes. But maybe the most ironic example of human behavior that can lead to desertification is irrigation. It may seem to run counter to common sense to say that introducing water into an area can cause it to become more like a desert But there are plenty of bad irrigation practices that do just that Bringing in too much salty water and then not providing adequate drainage for it will fill the soil with salt, and turn the area into a desert.
Now listen to the following recording and answer questions 16 to 19.
16. How is the soil damaged by over cultivation?
17. What is overgrazing?
18. How does overgrazing damage soil?
19. According to the speaker, what is the main problem with irrigation?
选项
A、It receives more nutrients than it can absorb.
B、It becomes oversaturated with water.
C、It loses the ability to support insect life.
D、It loses nutrients that aren ’t replaced.
答案
D
解析
细节题。根据For example,over cultivation, growing more crops than soil can support.The soil loses its nutrients可知,过度耕种也就是超过土地承载力种植过多的植物,会导致土地营养流失。因此,正确答案是D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3537463.html
相关试题推荐
Amassivepoolofwarmoceanwateriscausingchangesintheatmospherethat
Amassivepoolofwarmoceanwateriscausingchangesintheatmospherethat
[originaltext]M:[23]Somedecadesagomymotherwasreplacedbyacomputer.Her
[originaltext][19]Iamhonoredtobewithyoutodayatyourcommencementf
[originaltext][19]Iamhonoredtobewithyoutodayatyourcommencementf
[originaltext][19]Iamhonoredtobewithyoutodayatyourcommencementf
[originaltext][16]LeonardBernsteinsaidthattoachievegreatthings,you
[originaltext][16]LeonardBernsteinsaidthattoachievegreatthings,you
[originaltext]Theworld’ssmartestadolescentsinmathematicsandsciencea
[originaltext]Theworld’ssmartestadolescentsinmathematicsandsciencea
随机试题
[originaltext]IntheUnitedStatesmanyhavebeentoldthatanyonecanbeco
【B1】[br]【B4】A、rarelyB、soC、tooD、notD语义衔接题。我们了解到美国人历史知识贫乏的现状之后,这个笑话就不那么可笑了。所
IcametoAfricawithonepurpose:Iwantedtoseetheworldoutsidethepe
本文的结束语使用不当,下列写法中最恰当的是()。 A.以上请示,请同意 B.
城市燃气工程规划的主要任务包括( )。A.制定燃气管道的保护措施 B.结合城
(2019年5月)集体工资协议签订后( )内,由企业将工资协议一式三份及说明,
如果银行认定,除非采取追索措施,借款人可能无法全额偿还对银行集团的债务,则债务人
二手车经销商甲公司为一般纳税人。于2021年7月从乙公司收购二手车,取得了乙公司
属于人身意外伤害保险的派生责任的有( )。A.丧葬给付 B.误工给付 C.
已知某500kV变电所工程,550kV避雷器操作冲击残压17。为825kV,分别
最新回复
(
0
)