首页
登录
职称英语
[originaltext] Ronald and Louis married for two decades consider themselves a
[originaltext] Ronald and Louis married for two decades consider themselves a
游客
2024-04-01
67
管理
问题
Ronald and Louis married for two decades consider themselves a happy couple. [22] But in the early years of their marriage both were disturbed by persistent arguments that seem to fade away without ever being truly resolved. They uncovered clues towards what was going wrong by researching a fascinating subject: How birth order affects not only your personality but also how compatible you are with your mate.
[23] Ronald and Louis are only children, and “onlies” grow up accustomed to be the apple of parents’ eyes. Match two “onlies”, and you have partners who subconsciously expect each other to continue fulfilling this expectation, while neither has much experience in the giving end. Here is a list of common birth order characteristics, and some thoughts on the best and worst marriage or matches for each.
[24] The oldest tends to be self-assured, responsible, a high-achiever and relatively serious and reserved. He may be slow to make friends, perhaps content with only one companion. The best matches are with a youngest, an only or a mate raised in a large family. The worst match is with another oldest, since the two will be too sovereign to share a household comfortably.
The youngest child of the family thrives on attention, and tends to be out-going, adventurous, optimistic, creative and less ambitious than others in the family. He may lack self-discipline, and have difficulty making decisions on his own.
A youngest brother of brothers, often unpredictable and romantic, will match best with an oldest sister of brothers. The youngest sister of brothers is best matched with an oldest brother of sisters who will happily indulge these traits.
The middle child is influenced by many variables. However, “middles” are less likely to take initiative, and more anxious and self-critical than others. “Middles” often successfully marry other “middles”, since both are strong on tact, not so strong on aggressiveness, and tend to crave affection.
[25] The only child is often most comfortable when alone. But since an only tends to be a well-adjusted individual, she’ll eventually learn to relate to any chosen spouse. The male only child expects his wife to make life easier without getting much in return. He is sometimes best matched with a younger sister of brothers. The female only child who tends to be slightly more flexible is well matched with an older man who will indulge her tendency to test his love. Her worst match? Another only. Of course.
Questions 22 to 25 are based on the recording you have just heard.
22. What does the speaker say about Ronald and Louis’s early years of married life?
23. What do we learn about Ronald and Louis?
24. What does the speaker say about the oldest child in a family?
25. What does the speaker say about the only children?
选项
A、They were on the verge of breaking up.
B、They were compatible despite differences.
C、They quarreled a lot and never resolved their arguments.
D、They argued persistently about whether to have children.
答案
C
解析
浏览四个选项,根据选项中出现的breaking up,quarreled,argued等词可以推测,该题可能涉及两个人的关系如何。题干问的是关于罗纳德和路易斯的早期婚姻生活,演讲者说了什么。讲座中提到,在他们的早期婚姻生活中,两个人都为无休止的争吵感到苦恼,这些争论似乎在没有得到真正解决的情况下消失了。故答案为C(他们经常争吵并且从来没有解决过问题)。A项(他们在分手的边缘)、B项(他们摒弃差异,互相包容)和D项(他们为是否要孩子不停争吵)原文均未提及,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3536702.html
相关试题推荐
[originaltext]Governments,privategroupsandindividualsspendbillionsofdol
[originaltext]RonaldandLouismarriedfortwodecadesconsiderthemselvesa
[originaltext]RonaldandLouismarriedfortwodecadesconsiderthemselvesa
[originaltext][19-1]Thethin,extremelysharpneedlesdidn’thurtatallgo
[originaltext]Americanresearchershavediscoveredtheworld’soldestpaved
[originaltext][22-1]ShortlyafterhetookovertheReader’sDigestAssociation
[originaltext][22-1]ShortlyafterhetookovertheReader’sDigestAssociation
[originaltext][22-1]ShortlyafterhetookovertheReader’sDigestAssociation
[originaltext]Goodmorning,ladiesandgentlemen,andwelcometothethirdino
[originaltext]Governments,privategroupsandindividualsspendbillionsofdol
随机试题
Canyouimaginehowyouwouldfeelifyoufelldangerouslyillandcouldnot
Somepeoplebelievethatthefundsfromthegovernmentshouldbeusedforsu
______cannotlivewithoutoxygen.[br]WhichofthefollowingisNOTTRUE?A、The
急性胆囊炎是多因素引起胆囊出口梗阻而发病的。缓解期饮食应严格限制哪种成分才能预防
小便频数,量少、色赤,尿道涩痛,属()A.膀胱湿热 B.肾阳不足
AB0血型系统中,红细胞含H抗原最多的血型是A.A型B.O型C.ABD.AB型E
用于防治哮喘的药物中,与其他4种药的作用机理不同的是( )。A.氯丙那林 B
吴老师任教的班级有30多位学生考上了大学,每位家长自愿拿出200元表达对吴老师的
以下关于商业信用的表述不正确的是()。A.商业信用的存在,就可以杜绝赊购方式到
实际执行的重要性通常为财务报表整体重要性的50%—75%。下列属于选择较高财务报
最新回复
(
0
)