首页
登录
职称英语
[originaltext] Today is a rather sad day for one of the London’s oldest frie
[originaltext] Today is a rather sad day for one of the London’s oldest frie
游客
2024-03-12
70
管理
问题
Today is a rather sad day for one of the London’s oldest friends. The famous red London bus, officially called f91The Routemaster, is being replaced by modern buses. Like Big Ben, Buckingham Palace and the red telephone box, the red bus has listed one of these heritages.
It first arrived on London’s streets in 1959 to replace the trolleybuses, which were powered like a tram by overhead electric cables. In fact, my father used to drive trolleybuses and went on to drive the new red bus when they arrived almost 50 years ago. Later on, it was always a special treat for me to go to work with my dad to see all the sights of London. And it became such a star that it was even featured in Britain’s first Elvis Presley type film Summer Holiday starring Cliff Richard.
But some people aren’t sad to see the back of the famous red bus. They believe Routemasters are no longer a suitable form of transport for London. 10% of Londoners can’t even get onto it; old people, disable people, people with buggies. It’s a real, real problem. The hop on, hop off platform at the back of the Routemaster bus makes it a convenient form of transport for passengers. But sadly, such features also make the bus dangerous. As some research shows, people are 5 times more likely to have an accident on a Routemaster than on any other sort of bus.
After today, we can see only a few Routemasters on the Heritage Routes, special journeys that will mostly be taken by tourists.
9. According to the speaker, what is the evolution of London’s public transport?
10. What makes the Routemaster famous?
11. What is the disadvantage of Routemaster?
选项
A、It is full of renaissance favor.
B、It is a star in a famous movie.
C、It is one of the tourist hot spots.
D、It is the representative of city.
答案
D
解析
选项是四个描述的句子,根据主题,猜测题目与Routemaster的特点有关。短文说,Routemaster与伦敦大钟、白金汉宫、红色电话亭齐名,被视为文化遗产之一。这些所提到的建筑物和物件是当地的象征,故答案是D。综合全文的怀旧气息,与文化遗产很匹配。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3528561.html
相关试题推荐
[originaltext]TodayisarathersaddayforoneoftheLondon’soldestfrie
[originaltext]TodayisarathersaddayforoneoftheLondon’soldestfrie
[originaltext]WhenJohnsonworkedinahigh-traveljobmorethanadecadea
[originaltext]WhenJohnsonworkedinahigh-traveljobmorethanadecadea
[originaltext]WhenJohnsonworkedinahigh-traveljobmorethanadecadea
[originaltext]WhenJohnsonworkedinahigh-traveljobmorethanadecadea
[originaltext]TodayisarathersaddayforoneoftheLondon’soldestfrie
[originaltext]TodayisarathersaddayforoneoftheLondon’soldestfrie
[originaltext]Oneofthegreatjoysofgardeningistoshareagardenwith
[originaltext]Oneofthegreatjoysofgardeningistoshareagardenwith
随机试题
Full-timeemployeesarerequired______atleast35hoursperweek.A、workB、worke
Whichoneisdeemedas"lesshealthy"inLondonbyPublicHealthEngland?[br]
The______holdsthatchildrenarebornwithaninnatemechanismthatallowsthem
Theboywas______tospeaklouderintheclasswhenansweringtheteacher’sque
A—RelevanceofmotivationtheoriesB—SystematicTrainingC—Personnelmanagement
KnowledgeorExperience?1.知识和经验是大学生最重视的两个方面2.有人认为知识更重要,而有人认为经验更重要3.我的看法
Adegreefromacollegeoruniversityisoftenakeythatopensdoorsof【B1】
下列关于宿舍设计的说法中,错误的是( )。A.居室不允许设置在地下室 B.公
审计人员在对某企业的应付账款进行审计时,一般应选择的函证对象有()。A.较
当今国际金融市场上发展最迅速、最具有潜力的业务之一是()。A.抵押贷款业务
最新回复
(
0
)