首页
登录
职称英语
[originaltext] Grocery has so far resisted the rise of online shopping. That
[originaltext] Grocery has so far resisted the rise of online shopping. That
游客
2024-03-12
86
管理
问题
Grocery has so far resisted the rise of online shopping. That may be about to change. "There is a huge difference between being late and being too late," said Dalton Philips, the boss of Morrisons, on November 21st, as he announced the launch of the British grocer’s online-shopping service.
Morrisons’ change of heart will be noticed beyond Britain. Grocery is the biggest category in retailing but the most resistant to the advance of online shopping.
Grocers have held back for good reasons. Like many physical-store merchants they are worried that online commerce will reduce sales in stores but not the costs associated with them. Grocery, with its tiny profit margins, adds complications. Virtual shopping-carts contain dozens of low-value items, which must be stored at different temperatures. Retailers can either get in-store staff to pick them off the shelves, which becomes disruptive as volumes rise, or build dedicated warehouses, which is costly. So are home deliveries: even in thickly settled Britain each one costs grocers around £10, but shoppers typically pay little more than £3.
Consumers are also cautious. Many want to examine fresh produce before they buy it. "They don’t want to buy again when online grocers deliver substitutions instead of what they ordered. Many shoppers try grocery websites but get discouraged," says David Shukri of the Institute of Grocery Distribution in London.
However, Tesco claims its online operation, with nearly half the British market, is profitable.
Peapod, the biggest American online grocer, has shown a flair for innovation: Peapod’s customers can buy by scanning images of products on delivery lorries and coffee cups with their mobile phones. Lazy Manhattan residents have been ordering Thanksgiving feasts from FreshDirect, the second-largest online grocer, which is partly owned by Morrisons. Both ventures prosper because they cater to well-off families, largely in cities.
Amazon began fresh-food deliveries in Seattle a few years ago and in Los Angeles last year. It is expected to add maybe 20 cities abroad. Traditional grocery chains will respond. "They are determined not to repeat the mistakes other sorts of retailers made at the turn of the century, when they were too afraid of Amazon," says Robert Hetu of Gartner, a technology-research firm.
Walmart Labs in Silicon Valley has imported many of the people who developed the online-grocery business at its British subsidiary. On November 25th Walmart said that its new chief executive would be Doug McMillon, who as head of the international operation is responsible for its British subsidiary. He may speed Walmart’s halting American effort.
If a big American retailer plunges in, others will take it seriously and the market will expand rapidly, says Mr. Biggs.
19 What is the grocery’s attitude to online shopping?
20 What is consumers’ attitude to online grocery shopping?
21 What do we know about Tesco?
22 How do the traditional grocery chains respond to online shopping?
选项
A、They are eager to try grocery websites.
B、They are very cautious about trying it.
C、They resist buying fresh produce online.
D、They find it convenient and satisfactory.
答案
B
解析
录音提到食品杂货店不太愿意提供网购服务的原因。同时也提到了顾客对网购的顾虑,B与录音所说的Consumers are also cautious意思一致,为正确答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3526674.html
相关试题推荐
[originaltext]Agoodmarriageisonethatlasts.Where’sdivorceintheform
[originaltext]Nowadays,moreandmorestudentsprefertohuntjobsonline.H
[originaltext]Nowadays,moreandmorestudentsprefertohuntjobsonline.H
[originaltext]Today,I’dliketotalkabouthowsittingforalongtimewill
[originaltext]Today,I’dliketotalkabouthowsittingforalongtimewill
[originaltext]Americanssufferfromanoverdoseofwork.Regardlessofwhot
[originaltext]Americanssufferfromanoverdoseofwork.Regardlessofwhot
[originaltext]M:Shakinganinfantoutofangerorfrustrationcanleadtoase
[originaltext]M:Shakinganinfantoutofangerorfrustrationcanleadtoase
[originaltext]M:Shakinganinfantoutofangerorfrustrationcanleadtoase
随机试题
YouwillhearaspeechattheSustainableBusinessinEastAsiaConference.Asy
Icouldhelphimwiththat,butIwouldsoonerhe______itbyhimself.A、doesB、
Howmanynewwondersareselected?[br][originaltext]About100millionvot
Forthelastfifteenortwentyyearsthefashionincriticismorappreciation
ParkingProblem;Forbiddenin【D1】______percentofstreetsReason:Buildingapart
HalloweenisoneofthemostfamousholidaysintheU.S.,anditisonOct
5,7-二甲氧基黄酮的A.1H-NMR中化学位移在12.50左右有吸收 B.1
薛元超,薛收之子也。元超早孤,九岁袭爵汾阴男。及长,好学,善属文。太宗甚重之,令
根据《民法典》,物权受到侵害的,权利人可以通过()等途径解决。A.和解
某砖混结构多功能餐厅,上下层墙体厚度相同,层高相同,采用MU20混凝土普通砖和M
最新回复
(
0
)