首页
登录
职称英语
[originaltext]W: How do you like being self-employed?M: There are obvious bene
[originaltext]W: How do you like being self-employed?M: There are obvious bene
游客
2024-03-11
60
管理
问题
W: How do you like being self-employed?
M: There are obvious benefits, though I don’t seem to have the freedom I anticipated as I just don’t seem able to decline work offers. And working alone, there have been times when I’ve found that money alone provides insufficient motivation. Have you experienced the same since you began working for yourself?
W: Sometimes, yes. Unlike the rest of the workforce who have managers to prompt motivation whenever they’re feeling lazy or bored, we self-employed workers perform our jobs without a manager to lift our spirits. There’s no one around to offer praise or initiate collaboration, no one to make greater use of our interests and talents.
M: That’s a fact. Not every manager behaves with such awareness and care, of course. And certainly not all managers have a clue how to motivate people. Still, having a manager nearby at least indicates there’s an opportunity they’ll be decent enough to look out for you when your energy and focus begin to deplete.
W: The motivator I value most is autonomy. I’ve learned not to sacrifice my prized autonomy by working all hours of the day and by saying yes to every client request.
M: Yes. I need to remind myself that I selected this lifestyle for the independence. I don’t miss aspects of permanent full-time employment I disliked, such as the office politics, job insecurity, inflexible hours and so on. I wouldn’t mind a bit more in the form of praise though, praise which is on the record.
W: That’ll come with time. Relatedness is inevitably cultivated via human interaction. Engaging with clients, getting written testimony and recommendations, staying in contact with clients afterwards, these are things you’ll find will come in due course and provide you with motivation.
M: You’re right. That’s an area I do need to put some more effort into- building closer relationships with those who engage my services and skills.
Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.
5. What does the man say about his life of being self-employed?
6. What does the man say about managers?
7. What do both speakers value most about self-employment?
8. On what point does the man agree with the woman?
选项
A、It isn’t so enjoyable as he expected.
B、It isn’t so motivating as he believed.
C、It doesn’t enable him to earn as much money as he used to.
D、It doesn’t seem to offer as much freedom as he anticipated.
答案
D
解析
细节辨认题。对话中,当女士问男士其自雇的生活状态如何时,男士最先提到的不足之处是“这样的生活没有他想象的那么自由”。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3525356.html
相关试题推荐
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]Hello,everybody.WhatIwanttotalkabouttodayisanidea
[originaltext]Goodafternoon,everyone.Ican’ttellyouhowhonoredIamt
[originaltext]Atyournextmeeting,waitforapauseinconversationandtry
[originaltext]Atyournextmeeting,waitforapauseinconversationandtry
[originaltext]Agricultureexpertshaveamessageforfarmersworldwide:Take
[originaltext]Agricultureexpertshaveamessageforfarmersworldwide:Take
[originaltext]M:Hello,Nancy.Iknowyouareoneofthewomentaxidriversin
随机试题
Americansocietyisnotnap(午睡)friendly.Infact,saysDavidDinges,asle
Theparentsfailedinpersuadinghimtotaketheexam.A、父母失败了,说服他去参加考试。B、父母没能说服
Thesocialeffectsofjob-sharingarelikelytobebeneficial,sinceitatte
[originaltext]Goodevening.YouarelisteningtoPopWorldofBCDInternati
[originaltext]W:Hey,Tom,what’sthatyou’rereading?M:It’sletterfromafact
高层建筑转换层的结构设计,下列何种说法是不正确的?()A.转换层结构形式,可
根据我国《植物新品种保护条例》及相关规定,审批机关可以作出实施植物新品种强制许可
城市防洪排涝设施主要有( ),属于城市重要的基础设施,在城市规划中,应当将其划
关于工程建设项目设计质量控制内容的要求,下列说法不正确的是()。A.执行国家建
10个月男孩,诊断为"化脓性脑膜炎",经有效抗生素的治疗10天,病情好转,体
最新回复
(
0
)