首页
登录
职称英语
[originaltext] There’s no doubt that the computer has enlarged man’s working
[originaltext] There’s no doubt that the computer has enlarged man’s working
游客
2024-03-08
79
管理
问题
There’s no doubt that the computer has enlarged man’s working capacity as well as his intellectual capacity enormously. But it brings with it dangers to match the benefits. Now by this, I mean the dangers to physical and mental well-being of the people who work at computer terminals, not the dangers to personal privacy or national or industrial security.
There’s a very alarming set of statistics which comes from a survey done in the UK on 800 pregnant women, who happened to use computer terminals for a major part of their working days. In no less than 36% of the subjects there were some severe abnormalities during the pregnancy, enough to make a termination necessary. Now these figures compare significantly with a control group of pregnant women of the same age who did not work with computer terminals. The rate of severe abnormalities in their case was only 16%. This survey confirms similar investigations carried out in Denmark, Canada, Australia and the US.
Ironically, it seems that it’s not only those who work with computers are at risk. There’s perhaps more danger for people who use computers for interest or pleasure in their own homes. Most people get so fascinated by what they are doing that they stay in front of the screen for hours.
Now, no one yet has a clear idea about the exact connection between working or playing with computer terminals and the problems with physical and mental well-being, but the figures at least suggest that there’s a cause for alarm.
Questions 12 to 15 are based on the passage you have just heard.
12.What is the passage mainly about?
13.What does the survey done in the UK suggest?
14.Which country didn’t carry out a research concerning computer using and abnormalities?
15.What do we know about the current studies on the dangers of using computers?
选项
A、Whether using computer terminals damage people’s health is unclear.
B、Working with computers has been proved to cause physical damage.
C、Playing with computers has been proved to lead to mental health problems.
D、Long hours’ confrontation with computers is sure to cause fascination.
答案
A
解析
短文最后提到,关于使用电脑终端工作或娱乐与身心健康之间的确切联系,至今无人得出明确的答案。因此答案为A)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3517038.html
相关试题推荐
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]Hello,everybody.WhatIwanttotalkabouttodayisanidea
[originaltext]Goodafternoon,everyone.Ican’ttellyouhowhonoredIamt
[originaltext]Goodafternoon,everyone.Ican’ttellyouhowhonoredIamt
[originaltext]Atyournextmeeting,waitforapauseinconversationandtry
[originaltext]Atyournextmeeting,waitforapauseinconversationandtry
[originaltext]Atyournextmeeting,waitforapauseinconversationandtry
[originaltext]Agricultureexpertshaveamessageforfarmersworldwide:Take
随机试题
Duringthetraditionalweddingceremony,the(1)_____couplepromiseeachoth
Writeaboutthefollowingtopic.Chinaisoneofthefastest-growingeconomiesi
[originaltext]Insectsanddiseasesthatattackfoodcropsaremovingasris
Youcannotbe______carefulwhenyoudriveacar.A、veryB、soC、tooD、enoughCcann
Therearebig_______intheaccounts;wouldyoupleaseexplainittome?A、dispo
我国现存最大的喇嘛教式佛塔是()。A.佛宫寺木塔 B.妙应寺白塔 C.开元寺
A.阴虚火旺、金水不能相生的肺痿 B.脾虚湿阻、土不生金的肺痿 C.温燥犯肺
供应链是围绕核心企业,通过对商流、物流、资金流、信息流的控制,以采购原材料为起点
患者,男,46岁,因足底刺伤后出现全身肌肉强直性收缩,阵发性痉挛,诊断为破伤风。
()是通过分析被考评人员在业务流程中承担的角色、责任及同上下级之间的关系来确定
最新回复
(
0
)