首页
登录
职称英语
[originaltext] Talk to anyone who is a generation or two older, and they wou
[originaltext] Talk to anyone who is a generation or two older, and they wou
游客
2024-03-08
97
管理
问题
Talk to anyone who is a generation or two older, and they would most likely comment that children are more spoiled these days. No one wants to have or be around demanding, selfish and spoiled children, those who get bad-tempered or silently brood when they’re not given everything they want immediately. Paradoxically, the parents of such children encourage this demanding behavior in the mistaken belief that by giving their children everything they can, their children will be happy. In the short term, perhaps they are right. But in the longer term, such children end up lonely, dependent, chronically dissatisfied and resentful of the parents who try so hard to please them.
Undoubtedly, parents want to raise happy children who are confident, capable and likable, rather than spoiled and miserable. One factor hindering this is that parents can’t or don’t spend enough quality time with their kids and substitute this deficit with toys, games, gadgets and the like. Rather than getting material things, children need parents’ devoted attention. The quantity of time spent together is less important than the content of that time. Instead of instantly satisfying their wishes, parents should help them work out a plan to earn things they’d like to have. This teaches them to value the effort as well as what it achieves. Allow them to enjoy anticipation. Numerous psychological studies have demonstrated that children who learn to wait for things they desire are more likely to succeed in a number of ways later in life.
One famous experiment in the 1960s involved 3- to 6-year-old children. They were given a choice between receiving a small reward, such as a cookie immediately, or if they waited 15 minutes, they could have two. Follow-up studies have found that those who chose to delay satisfaction are now more academically successful, have greater self-worth, and even tend to be healthier. If they fail, children should be encouraged to keep trying, rather than to give up, if they really want the desired result. This teaches them how to handle and recover from disappointment, which is associated with greater success and satisfaction academically, financially, and in personal relationships. And lastly, parents should encourage their children to look at life from other points of view as well as their own. This teaches them to be understanding of and sympathetic towards others—qualities sure to take them a long way in life.
19.What will happen to children if they always get immediate satisfaction?
20.What may prevent parents from raising confident and capable children?
21. Why should children be encouraged to keep trying when they fail?
选项
A、Failure to pay due attention to their behavior.
B、Unwillingness to allow them to play with toys.
C、Unwillingness to satisfy their wishes immediately.
D、Failure to spend sufficient quality time with them.
答案
D
解析
讲话中间部分提到了会阻碍父母养育出自信和有能力的孩子的一大因素:父母不能或者没有花足够的黄金时间来陪伴孩子,而是用玩具、游戏、小物件和类似东西来代替缺失的陪伴时间。选项D是对原文的同义转述,故为正确答案。选项A是强干扰项,讲话中提到孩子需要父母全心全意的关注,这是强调父母陪伴孩子时间的质量更重要,不能由此得出父母对孩子的行为缺乏关注会阻碍他们养育出自信和有能力的孩子,故排除选项A。选项B和C与讲话内容不符,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3514784.html
相关试题推荐
[originaltext]Insectsanddiseasesthatattackfoodcropsaremovingasrisent
[originaltext]Insectsanddiseasesthatattackfoodcropsaremovingasrisent
[originaltext]Insectsanddiseasesthatattackfoodcropsaremovingasrisent
[originaltext]StudentsinAmericanschoolslearnfromanearlyagetogivepres
[originaltext]StudentsinAmericanschoolslearnfromanearlyagetogivepres
[originaltext]Thefirstyearofcollegeisoneofthebestandthemostinteres
[originaltext]Thisisadiscussioncoursewhereyouractiveattendanceandpart
[originaltext]Hungryforthebrighteststudents,manyofthecountry’sstronger
[originaltext]Hungryforthebrighteststudents,manyofthecountry’sstronger
[originaltext]Hungryforthebrighteststudents,manyofthecountry’sstronger
随机试题
Mostpeopleareawarethatoutdoorairpollutioncandamagetheirhealth,bu
[originaltext]Moderator:HelloLadiesandGentleman,itgivesmegreatplea
[originaltext]W:(l)Weneedtoleavefortheconcertnolaterthan3o’clock.Wh
大理石贴面板宜使用在( )。A.室内墙、地面 B.室外墙、地面 C.屋面
水下混凝土灌注施工应符合下列要求,其中说法错误的是()。A.混凝土应连续灌注,
采用贯入阻力试验方法测定混凝土的凝结时间,通过绘制贯入阻力-时间关系曲线,当贯入
承载板法测定土的回弹模量时,应先进行1-2次预压,每次预压1min。()
治疗郁证气郁化火证,应首选的方剂是A.柴胡疏肝散 B.丹栀逍遥散 C.归脾汤
下列选项中,对居住小区的基本特征表述错误的是( )。A.为城市交通干路所穿越的
混凝土抗冻等级F50是指()。A:所能承受的最大冻融次数为50次B:所能承受的
最新回复
(
0
)