首页
登录
职称英语
Born from the accessibility of mass air travel, modern international tourism
Born from the accessibility of mass air travel, modern international tourism
游客
2024-03-07
67
管理
问题
Born from the accessibility of mass air travel, modern international tourism has been popularized as "holiday-making" in regions that offer comparative advantages of sand, sun and sea. Travel is often portrayed as a tool for personal growth and tourism as an economic motor for destination countries and cities. There is a tendency to assume that tourism is good for everyone involved.
Today the big bang of tourism drives over 1.2 billion tourists across international borders annually. Many popular places are literally being loved to death. Recent protests in ports of call like Venice and Barcelona against disturbances created by cruise ships show the unfortunate consequences of emphasizing quantity over quality in tourism.
Uncontrolled tourism development has become a primary driver of social and environmental disruption. Tourism studies provide much documentation of the many negative social impacts of tourism and resulting resentment that local populations direct toward visitors.
Antagonism toward tourists typically develops in mature, heavily visited destinations. Protests in heavily visited destinations suggest that traditional tourism has overstayed its welcome.
Residents often become frustrated when the benefits of tourism are not felt locally. Although it can generate foreign exchange, income and employment, there’s no guarantee that multinational hotel chains will allocate these benefits equitably among local communities.
On the contrary, when people stay at large resorts or on cruise ships, they make most of their purchases there, leaving local communities little opportunity to benefit from tourist spending. These forms of tourism widen economic and political gaps between haves and have-nots at local destinations.
In recent decades, local residents in destination communities also have found themselves negotiating new cultural boundaries, class dynamics, service industry roles and lifestyle transformations. For example, data show that tourism activity corresponds to increased social problems as local residents adopt the behaviors of tourists.
What does all this mean for the everyday traveler?
First, all tourists should make every effort to honor their hosts and respect local conditions. This means being prepared to adapt to local customs and norms, rather than expecting local conditions to adapt to travelers.
Second, tourism is a market-based activity and works best when consumers reward better performers. In the information age, there’s little excuse for travelers being uninformed about where their vacation money goes and who it enriches.
Informed travelers also are better able to distinguish between multinational companies and local entrepreneurs whose businesses provide direct social, environmental, and economic benefits for local residents. Such businesses are in love with the destination and are therefore deserving of market reward. In the long run, being a responsible traveler means ensuring net positive impacts for local people and environments. With the information available at our fingertips, there has never been more opportunity to do so. [br] Why does the author say local residents of popular destinations often feel frustrated?
选项
A、They fall victim to social conflicts and environmental disturbances.
B、They have little opportunity to enjoy themselves on cruise ships.
C、They cannot find employment in multinational hotel chains.
D、They do not think they benefit as much as they deserve.
答案
D
解析
根据题干中的信息词local residents和feel frustrated,答案线索可以定位于文章第五段。文章第五段首句提到“在当地居民感受不到旅游业带来的好处时,他们往往会感到沮丧”。显然,选项D是对这句话的同义转述,故为正确答案,选项中的benefit属于原词复现。选项A是强干扰项,文章第三段提到,不受控制的旅游业的发展会破坏社会和环境(social and environmental disruption) ,social disruption不等于social conflicts,而且文中也没有提到当地居民因为社会混乱和环境破坏而感到沮丧。选项B、C是利用第五、六段的个别词语设置的干扰项,与原文不符,比较容易排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3512007.html
相关试题推荐
[originaltext]Today,wewillfocusonsolotravelling.Whileit’sfuntotra
[originaltext]Today,wewillfocusonsolotravelling.Whileit’sfuntotra
[originaltext]Today,wewillfocusonsolotravelling.Whileit’sfuntotra
[originaltext]Today,wewillfocusonsolotravelling.Whileit’sfuntotravel
[originaltext]Today,wewillfocusonsolotravelling.Whileit’sfuntotravel
A、Theyuseamusinglanguage.B、Theycoverinternationalnews.C、Theyexpresspub
[originaltext]I’malifelongtraveler.So.fromthetimeIwasnineyearso
A、seldomprovidesinternationalversionsB、seldomprovidesguaranteefortheboo
A、Theychargethebatterytotravelhundredsofkilometers.B、Theychargetheba
A、Commitmoreseriouscrimes.B、Gototravelinanothercountry.C、Findanewpl
随机试题
Itisestimatedthatapproximately350,000managersareneededinChina.Wit
当市场出现供给不足、需求旺盛的情形,导致较近月份的合约价格上涨幅度大于较远期的上涨幅度,或者较近月份的合约价格下跌幅度小于较远期的下跌幅度,无论是正向市场还是反
WhatisspecialaboutMr.Phelps’sdegree?[br][originaltext]W:Mr.Phelps.I’
原发性高血压每年要提供至少()次全面的健康检查。A.1次 B.2次 C.
2020年,全国软件和信息技术服务业(即软件业)企业超4万家,累计完成软件业务收
在中国近现代学制发展过程中,取淌大学预科始于A.壬寅学制 B.壬子癸丑学制
下岗失业人员小额担保贷款非微利项目的小额担保贷款,()。 A.不享受财政贴息
女,40岁,右上颌第一磨牙面纵向隐裂且累及牙髓,临床牙冠较短,咬合紧,根管治疗已
根据合伙企业法律制度的规定,除有限合伙企业合伙协议另有约定外,下列行为中,有限合
企业应收票据贴现,应按实际收到的金额与其票面金额的差额,借记或贷记“管理费用”科
最新回复
(
0
)