首页
登录
职称英语
"There’s an old saying in the space world; amateurs talk about technology, p
"There’s an old saying in the space world; amateurs talk about technology, p
游客
2024-03-06
65
管理
问题
"There’s an old saying in the space world; amateurs talk about technology, professionals talk about insurance. " In an interview last year with The Economist, George Whitesides, chief executive of space-tourism firm Virgin Galactic, was placing his company in the latter category. But insurance will be cold comfort following the failure on October 31st of VSS Enterprise, resulting in the death of one pilot and the severe injury to another.
On top of the tragic loss of life, the accident in California will cast a long shadow over the future of space tourism, even before it has properly begun.
The notion of space tourism took hold in 2001 with a $20 million flight aboard a Russian spacecraft by Dennis Tito, a millionaire engineer with an adventurous streak. Just half a dozen holiday-makers have reached orbit since then, for similarly astronomical price tags. But more recently, companies have begun to plan more affordable "suborbital" flights—briefer ventures just to the edge of space’s vast darkness. Virgin Galactic had, prior to this week’s accident, seemed closest to starting regular flights. The company has already taken deposits from around 800 would-be space tourists, including Stephen Hawking.
After being dogged by technical delays for years, Sir Richard Branson, Virgin Galactic’s founder, had recently suggested that a SpaceShipTwo craft would carry its first paying customers as soon as February 2015. That now seems an impossible timeline. In July, a sister craft of the crashed spaceplane was reported to be about half-finished. The other half will have to wait, as authorities of America’s Federal Aviation Administration (FAA) and National Transportation Safety Board work out what went wrong.
In the meantime, the entire space tourism industry will be on tenterhooks (坐立不安). The 2004 Commercial Space Launch Amendments Act, intended to encourage private space vehicles and services, prohibits the transportation secretary (and thereby the FAA) from regulating the design or operation of private spacecraft, unless they have resulted in a serious or fatal injury to crew or passengers. That means that the FAA could suspend Virgin Galactic’s licence to fly. It could also insist on checking private manned spacecraft as thoroughly as it does commercial aircraft. While that may make suborbital travel safer, it would add significant cost and complexity to an emerging industry that has until now operated largely as the playground of billionaires and dreamy engineers.
How Virgin Galactic, regulators and the public respond to this most recent tragedy will determine whether and how soon private space travel can transcend that playground. There is no doubt that spaceflight entails risks, and to pioneer a new mode of travel is to face those risks, and to reduce them with the benefit of hard-won experience. [br] What does the author think of private space travel?
选项
A、It is worth promoting despite the risks involved.
B、It should not be confined to the rich only.
C、It should be strictly regulated.
D、It is too risky to carry on.
答案
A
解析
由题干中的private space travel定位到文章最后一段最后一句。观点态度题。原文最后一句指出,航天有风险,而且开拓一种新的旅行方式不仅要面对这些风险,还要通过来之不易的经验降低此类风险,这里新的旅行方式就是指私人太空旅行,也就是说太空旅行尽管存在风险,但仍值得推广,故答案为A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3511573.html
相关试题推荐
[originaltext]Thereisanoldsayingthatthemarketisdrivenbyfearandg
[originaltext]Thereisanoldsayingthatthemarketisdrivenbyfearandg
[originaltext]Thereisanoldsayingthatthemarketisdrivenbyfearandg
[originaltext]Thereisanoldsayingthatthemarketisdrivenbyfearand
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytocon
[originaltext]Inaworldwheretechnologyisincreasingourcapacitytocon
[originaltext]W:We’veallheardthesaying“Laughteristhebestmedicine."Ho
G由authors,exploringthepotential和technology定位到G段。该段第3句后半句与本题句子表达几乎完全相同。
A、Itincreasesourdependenceontechnology.B、Itreducesourdependenceontech
[originaltext]Hi,everyone!Theoldsayinggoes,"You’reonlyasyoungas
随机试题
TheWorldTradeorganizationholdsitssummiton______.[originaltext]Presi
Doemployersoragenciesactingon【B1】______ofemployerspostmostofthej
[A]brief[B]conclude[C]cumulative[D]descendants[E]Developed[F]Exotic[G]hazard[H]
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerintereste
【教学过程】 环节一:情景导入 【提出问题】水是生命之源,但大自然的水资源却十分有限,同时由于人类的生产、生活活动使水坏境不断恶化,又进一步加剧了水资源
小王为某单位网络中心网络管理员,该网络中心部署有业务系统、网站对外提供信息服务,
“自制打击乐器发出的声音、人体乐器发出的声音、塑料瓶模拟的水声与蛙鸣声、揉搓报纸
婴儿期是指<P>A.自胎儿娩出脐带结扎到生后满28天<br>B.自胎儿娩出到生后
湿热痢临床可见A.里急后重 B.下痢赤白 C.肛门灼热 D.小便短赤
( )分析主要分析内外部的资讯收集、整理、挖掘和利用能力能否有效地支持营销活动
最新回复
(
0
)