首页
登录
职称英语
[originaltext]Environmentalists say pollution is terrible and becoming worse. B
[originaltext]Environmentalists say pollution is terrible and becoming worse. B
游客
2024-03-03
61
管理
问题
Environmentalists say pollution is terrible and becoming worse. Businessmen retort that a real cleanup would cost too much. The ordinary citizen believes both: the environment is indeed going down the drain, but so might his job if anyone tries to stop that. All of them, it turns out, are wrong.
Recent statistics show that, in rich countries at least, many of the worst pollution problems are far smaller than they used to be — and that the costs of this success have so far been small.
Start with air pollution. The dreaded greenhouse gases are still flowing into the atmosphere. But output of gases that attack the ozone layer is well under control. Production of CFCs used in refrigerators has fallen by two-thirds since the mid- 1980s. Many pollutants have been beaten back. The flow of oxides of sulfur, which contribute to evils such as acid rain and smog, has fallen by around a third in rich countries since 1980. Emissions of lead, soot and carbon monoxide—each hazardous to human health—have also fallen sharply.
Water quality has improved in many ways. There is still worry about chemicals, such as fertilizers and heavy metals, draining off the land. But many of the organisms that once infested rich-world waterways — and which still kill millions in poor countries — are retreating steadily. Progress is due largely to the spread of waste water treatment.
Has this cost jobs? There is no evidence for that. Spending on pollution control amounts to 1% — 2% of GDP in most rich countries, but that has not cut jobs overall.
Question :What is this passage mainly about?
Which of the following is NOT correct?
选项
A、There is no greenhouse gas now, since it has been well under control.
B、Now the production of CFCs used in refrigerators is only one third of that in the mid- 1980s.
C、Oxides of sulfur can lead to acid rain and smog.
D、The amount of lead, soot and carbon monoxide that are sent out has been reduced sharply.
答案
A
解析
文中最后提到,可怕的温室气体流入大气之中,但是破坏臭氧层的气体的排放已然得到很好的控制,因此答案是A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3502207.html
相关试题推荐
[originaltext]Smartphonesdistractattentionandreducelearningbecauseof
[originaltext]Smartphonesdistractattentionandreducelearningbecauseof
[originaltext]Goodafternoon.Intoday’slecture,we’llbetalkingaboutho
[originaltext]Goodafternoon.Intoday’slecture,we’llbetalkingaboutho
[originaltext]InAmerica,mostresearchersconcedethatboysandgirlsare
[originaltext]Everyoneissupposedtocheerforgoodguys,andweshouldon
[originaltext]Everyoneissupposedtocheerforgoodguys,andweshouldon
[originaltext]Everyoneissupposedtocheerforgoodguys,andweshouldon
[originaltext]Anewstudyhasfoundapositivecorrelationbetweenhowmuch
[originaltext]M:Hi,there!I’vecometoseetheflat.MynameisMarkAdams.W
随机试题
•YouwillhearaconversationbetweenajournalistandClintonDines,president
Weneedaplacewhereyoungfolkcanlettheirhairdownandenjoythemselves.T
Allourdreamshavesomethingtodowithourfeelings,fears,longings,wish
PerhapslikemostAmericansyouhavesomeextrapoundstoshed.Youmayeven
Clearlyifwearetoparticipateinthesocietyinwhichwelivewemustcom
下列病毒中,能引起潜伏感染的是()A.甲型肝炎病毒 B.狂犬病病毒 C.
哪项药物是主治咳嗽,咯血,久泻久痢,遗精滑精,自汗盗汗,崩漏下血A.五倍子 B
苯巴比妥钠盐的注射剂配成粉针剂的原因是A.苯巴比妥不溶于水 B.苯巴比妥的酰亚
某新生儿,出生后20天,体检正常,护士到家中做健康指导居室温度应保持 A.25
甲企业和乙企业共同使用面积为10000平方米的土地,甲企业使用其中的60%,乙企
最新回复
(
0
)