首页
登录
职称英语
On the night of September 2, 1666, a fire broke out in a baker’s shop near Fish
On the night of September 2, 1666, a fire broke out in a baker’s shop near Fish
游客
2024-03-02
33
管理
问题
On the night of September 2, 1666, a fire broke out in a baker’s shop near Fish Street Hill in Lon- don. Before the flames were finally extinguished (扑灭), nearly the entire cid, had been reduced to ashes. Over thirteen thousand homes, fifty churches, and numerous public buildings and hospitals were lost in the fire. For all practical purposes, London was destroyed.
The Great Fire was not seen as a total tragedy, however. The deplorable (糟糕)conditions of the city had been attacked by physicians and humanitarians for years before the fire; thus, with the opportunity clearly presented to create a shining new city, artists and craftsmen from all over England hurried to submit their designs for the rebuilding of London.
Among those who submitted plans was Sir Christopher Wren, one of England’s leading architects and the Surveyor General of London. The task of rebuilding the city was given to him. Wren realized that the Great Fire would not have been so damaging if the city bad been better laid out: broader streets were needed to replace the twisted, narrow alleys overhung with disrepaired wooden houses and shops. He also felt that redesigning the main thoroughfares (大街) of London would result in increased and more effective transportation within the city.
Shortly after Wren began working on his first drafts for the rebuilding, King Charles I issued a statement prohibiting the construction of any house or shop within the city limits until after the plans were completed. When the plans were known to the citizens of London, however, they were overwhelmingly rejected. The most vocal leaders of the opposition were the landlords, who feared that such a drastic widening of the streets would reduce the amount of land available for development.
Winter was approaching; consequently, it was necessary for the rebuilding to proceed at once. Per- mission was, therefore, granted for the townspeople and landlords to commence reconstruction of their houses and shops at the sites where they had been before the fire. Had the need for immediate action not been so pressing, some kind of compromise could likely have been reached. This was not to be, however, and the ideas that could have made London one of the world’s most beautiful cities never came to pass. [br] Which of the following describes the author’s probable attitude toward Sir Christopher Wren’s plans?
选项
A、He feels it would have been a mistake to rebuild London according to Wren’s designs.
B、He feels it was a mistake for London not to have been rebuilt according to Wren’s designs.
C、He feels that someone other than Wren should have been chosen to plan the rebuilding.
D、He feels that Wren’s ideas had much more influence than is commonly acknowledged.
答案
B
解析
从第三段看,作者对Wren的重建设计图是比较欣赏的,尤其第五段最后一句话更能说明作者的态度:那些可能使伦敦成为世界上最美丽都市之一的想法再也不能变成现实了, 作者的惋惜之情溢于言表
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3499942.html
相关试题推荐
OnthenightofSeptember2,1666,afirebrokeoutinabaker’sshopnearFish
OnthenightofSeptember2,1666,afirebrokeoutinabaker’sshopnearFish
OnthenightofSeptember2,1666,afirebrokeoutinabaker’sshopnearFish
OnthenightofSeptember2,1666,afirebrokeoutinabaker’sshopnearFish
[originaltext]ColumbussailedfromSpaininSeptember1492,lookingforgol
[originaltext]ColumbussailedfromSpaininSeptember1492,lookingforgol
[originaltext]ColumbussailedfromSpaininSeptember1492,lookingforgol
[originaltext]ItwasabouthalfpastelevenonawindySeptembernightand
[originaltext]ItwasabouthalfpastelevenonawindySeptembernightand
[originaltext]ItwasabouthalfpastelevenonawindySeptembernightand
随机试题
TheDemocrats’TradeTroublesLastweekHousespeakerNancyPelosiandC
Anybrainexerciseisbetterthanbeingatotalmentalcouchpotato.Butthe
A、Thecombinationofscienceandhumanities.B、Solutionstoambiguity,doubt,an
女性,19岁,高考落榜后,精神萎靡、少语、食欲差,每日仅进食主食100g,现体重
下列医疗器械哪种不属于中危器械A.输液器 B.妇科窥器 C.探测器 D.压
现代医学的主要诊断方法包括A.问诊和采集病史 B.体格检查 C.实验室检查
A.18cmHO B.13~24cmHO C.1500ml/min D.5
在工作中,小周不慎将计算机的电源线拔掉,导致计算机断电关机。下列存储器中,原存信
教育可以超越它所依存的社会条件,对人的发展发挥它的能动作用。()
(2021年真题)下列关于水位计安装的说法正确的( )。A.蒸发量大于0.2t/
最新回复
(
0
)