首页
登录
职称英语
[originaltext] It is logical to suppose that things like good labor relation
[originaltext] It is logical to suppose that things like good labor relation
游客
2024-03-02
80
管理
问题
It is logical to suppose that things like good labor relations, good working conditions, good wages and benefits, and job security motivate workers. But one expert, Frederick Herzberg argued that such conditions do not motivate workers, they are merely satisfiers. Motivators, in contrast, include things such as having a challenging and interesting job, recognition and responsibility. However, even with the development of computers and robotics, there are always plenty of boring, repetitive and mechanical jobs, and lots of unskilled people who have to do them. So how do managers motivate people in such jobs? One solution is to give them some responsibilities, not as individuals, but as part of a team. For example, some supermarkets combine office staff, the people who fill the shelves, and the people who work at the checkout into a team. And let them decide what product lines to stock, how to display them, and so on. Many people now talk about the importance of a company shared values or culture, with which all the staff can identify. For example, being the best hotel chain, or making the .best, the most user friendly, or the most reliable products in a particular field. Such values are more likely to motivate workers than financial targets, which ultimately only concern a few people. Unfortunately, there is only a limited number of such goals to go around. And by definition, not all the competing companies in an industry can seriously play in to be the best.
Questions:
What can actually motivate workers according to Frederick Herzberg?
What does the speaker say about jobs in the computer era?
What do some supermarkets do to motivate their employees?
Why does the speaker say financial targets are less likely to motivate workers?
选项
A、Many tedious jobs continue to be done manually.
B、More and more unskilled workers will lose jobs.
C、Computers will change the nature of many jobs.
D、Boring jobs will gradually be made enjoyable.
答案
A
解析
Question: What does the speaker say about jobs in the computer era?
本题是细节题。本题询问作者对电脑信息时代工作的看法。文章中提到However,even with the development of computers and robotics,there are always plenty of boring,repetitive and mechanical jobs,and lots of unskilled people who have to do them.(尽管电脑和机器人技术不断发展,还是存在那些无聊的、重复和机械的工作,需要那些没有一技之长的人完成它们)。选项A中tedious"无聊的",manually"手工做地",与原文相对应。B是说越来越多的没有一技之长的工人将失业;C是说计算机将会改变许多工作的性质;D是说枯燥的工作将会渐渐变得有趣,均与原文不符。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3499852.html
相关试题推荐
[originaltext]OnJune17,1744,theofficialsfromMarylandandVirginiahe
[originaltext]OnJune17,1744,theofficialsfromMarylandandVirginiahe
[originaltext]Collectinginformationaboutpre-employmentandfillingouta
[originaltext]Manyyearsago,whenIwasfreshoutofschoolandworkingin
[originaltext]Manyyearsago,whenIwasfreshoutofschoolandworkingin
[originaltext]M:Excuseme,Ms.Sherwin,couldIspeaktoyouforafewminutes
[originaltext]M:Excuseme,Ms.Sherwin,couldIspeaktoyouforafewminutes
[originaltext]M:Excuseme,Ms.Sherwin,couldIspeaktoyouforafewminutes
Tobe"historicallyminded"istoseethingsinrelationandinperspective,
[originaltext]Insportsthesexesareseparate.Womenandmendonotrunor
随机试题
Allanimalsmustrest,butdotheyreallysleepasweknowit?Theanswerto
Whilethemissionofpublicschoolshasexpandedbeyondeducationtoinclude
Oneofthegreatmysteryofmodernbiologyishow【M1】______proteins
所示结构在外力P作用下,零杆有几个?( ) A.1个 B.3个 C.5个
观感质量验收,采用观察、触摸或()的方式进行。A、测量 B、模拟 C、
新生儿颅内出血烦躁不安、惊厥时应立即给A.针刺入中 B.20%甘露醇 C.水
某地家庭的调查显示,有50%的年轻人拥有家用轿车,有40%的年轻人拥有个人房产,
某中学甲班学生中,所有喜欢奥数的同学也都喜欢下围棋。 若以上陈述为真,再加上以
金融期权的要素不包括()。A.基础资产或标的资产 B.期权的买方 C.期权的
一般条件下确定围岩级别时采用岩石单轴湿饱和抗压强度为准;对于跨度()、服务年限小
最新回复
(
0
)