首页
登录
职称英语
The main idea of these business school academies is appealing. In a word whe
The main idea of these business school academies is appealing. In a word whe
游客
2024-02-27
52
管理
问题
The main idea of these business school academies is appealing. In a word where companies must adapt to new technologies and source of competition, it is much harder than it used to be to offer good employees job security and an opportunity to climb the corporate ladder. Yet it is also more necessary than ever for employees to invest in better skills and sparkle with bright ideas. How can firms get the most out of people if they can no longer offer them protection and promotion?
Many bosses would love to have an answer. Sumantrra Ghoshal of the London Business School and Christopher Bartlett of the Harvard Business School think they have one: "Employability". If managers offer the fight kinds of training and guidance, and change their attitude towards their underlings(下属), they will be able to reassure their employees that they will always have the skills and experience to find a good job—even if it is with a different company.
Unfortunately, they promise more than they deliver. Their thoughts on what an ideal organization should accomplish are hard to quarrel with: encourage people to be creative, make sure the gains from creativity are shared with the pains of the business that earl make the most of them, keep the organization from getting stale(陈旧的)and so forth. The real disappointment comes when they attempt to show how firms might actually create such an environment. At its nub (要点)is the notion that companies can attain their elusive goals by changing their implicit contract with individual workers, and treating them as a source of value rather than a part in a machine.
The authors offer a few inspiring example of companies—they include Motorola, 3M and ABB— that have managed to go some way towards creating such organizations. But they offer little useful guidance on how to go about it, and leave the biggest questions unanswered. How do you continuously train people, without diverting them from their everyday job of making the business more profitable? How do you train people to be successful elsewhere while still encouraging them to make big commitments to your own firm? How do you get your newly liberated employees to spend their time on ideas that create value, and not simply on those they enjoy? Most of their, answers are platitudinous (平常的), and when they are not they are unconvincing. [br] The author is making comments on the idea that______.
选项
A、the companies must adapt to new technologies and modem competition
B、the companies should offer enough job security and promotion opportunity
C、the companies should offer proper training and create an environment to encourage creativity
D、the companies should establish business school to train employees
答案
C
解析
仔细阅读全文,这里作者正在评论的观点是:A公司应适应新的科学技术和现代竞争环境,不妥。B公司应提供足够的事业保险和职位提升机会,这是以前的公司曾经力求做到的目标。C公司应提供适当的培训,创造出激发创造性的环境。这是文章讨论的观点。D公司应建立商业学校培训雇员,这是干扰项,文章没有这个观点。所以正确答案为C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3488721.html
相关试题推荐
[originaltext]WhenIwasatschool,myambitionwastobeapilotintheAi
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
Twotypesoftestsarecommonlyusedinmodernschools.Thefirst【C1】______isso
随机试题
•Readthearticlebelowaboutplansforanewtelephonebankingcentre,•Choos
Thegoldenruleyourparentsandteacherstaughtyouwasprettysimple:Dou
下列不属于安全生产监督检查人员的义务的是:()。A.应当忠于职守,坚持原则,秉
当上部结构和桥面系技术状况等级为3类,下部结构技术状况等级为4类,且桥梁总体技术
有下列()情形的,公司可以收购本公司股份。Ⅰ.增加公司注册资本Ⅱ.与持有本公司
390.党支部党员大会的职权包括,听取和审查党支部委员会的(),按照规定开展党
土地成本、建设成本、管理费用和销售费用,无论它们是来自借贷资金还是自有资金,都应
吊销违法者的经营许可证是行政处罚。
最近,某公司人力资源部对员工甄选效果进行了评估,发现了一些不太理想的情况。 第
2×19年1月1日,甲公司以3000万元现金取得乙公司60%的股权,能够对乙公司
最新回复
(
0
)