首页
登录
职称英语
Space is dangerous place, not only because of meteors(流星)but also because of
Space is dangerous place, not only because of meteors(流星)but also because of
游客
2024-02-23
69
管理
问题
Space is dangerous place, not only because of meteors(流星)but also because of rays from the sun and other Stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on earth. Light gets through and this is essential for plants to make the food which we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation but their spacesuits or the walls of their spacecraft, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.
Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rem". Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged; the figure of 60 rems has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage -a person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged and this will not be discovered until the birth of deformed(畸形的)children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and during the outward and return journeys, the Apollo crew accumulated a large amount of rems. So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite short. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in a space laboratory. Drugs might help to decrease the damage done by radiation, but no really effective ones been found so far. [br] According to the first paragraph, the atmosphere is essential to man in that ______.
选项
A、it protects tim against the harmful rays from space
B、it provides sufficient light for plant growth
C、it supplies the heat necessary for human survival
D、it screens off the falling meteors
答案
A
解析
问题针对第一段的主要意思:大气层对人类必不可少的原因。注意选项中的it指代的是atmosphere。文章中说: Space is a dangerous place,....but also because of rays from the sun and other stars.The atmosphere again acts as our protective blanket on earth.可以判断选项A“大气层保护人类免受来自太空的有害射线的伤害”为正确答案。文章中没有提到“大气层”可以“提供
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3474555.html
相关试题推荐
[originaltext]Forestsareofgreatimportancetoourenvironmentbecauseth
[originaltext]Forestsareofgreatimportancetoourenvironmentbecauseth
Pricesofcommoditiesshouldbeadjusteddownwardbecause____________(消费与收入不成比
Whydoesthewomansaythemanhasledadangerouslife?[br][originaltext]W:
Whydoesthewomansaythemanhasledadangerouslife?[originaltext]W:Tony,y
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishigh
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishigh
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishigh
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishigh
Inmanycountries,authorityisseldomquestioned,eitherbecauseitishigh
随机试题
Derek:HaveyouseenthefilmOliveTwist,Kathy?Kathy:yes,Iwentlastnight.
假设你叫刘海斌,去年11月你在上海新华书店花1198元购买了Extra6000电子辞典。可是用了不到半年,辞典就坏了,为此你很气恼。现在写信给该新华书店,投诉此
【B1】[br]【B7】A、unlessB、andC、howeverD、althoughC此处是列举二战后城市人口变化情况,前后两个分句的内容是相反
某二级公路沥青路面项目,路线长40km,路基宽度12m,行车道宽度9m。上
5岁女孩,生后5个月起口唇青紫和四肢末梢发绀,査体:体重11kg,消瘦,口唇及四
下列各项可能引起索赔的事件中,承包商可以索赔利润的情况是( )。A.工程暂
2009年度全国旅行社营业收入为1806.53亿元,同比增长8.64%;毛利润总
拖拽容器系统分析。从一新建工业园区收集垃圾,根据经验从车库到第一个容器放置点的时
在确定规划设计条件时其中有一程序是( )。A.由建设单位持建设项目的批文和确定
关于建设工程施工企业法人资格的说法,正确的是( )。A.施工企业分公司不具有法人
最新回复
(
0
)