首页
登录
职称英语
It has been argued that where schools become bureaucratized(官僚机构化), they bec
It has been argued that where schools become bureaucratized(官僚机构化), they bec
游客
2024-02-22
52
管理
问题
It has been argued that where schools become bureaucratized(官僚机构化), they become bound up with the techniques and implementation of the managerial process, and may concentrate on concern with position and self-advancement. In doing so, they may neglect the purpose for which they were set up. Thus, they do not facilitate(使便利)the development of those who are part of the school community, and tend to neglect the desires of children, parents and society at large.
It is because of such criticisms that there has been an increasing influence in political rhetoric(花言巧语)and legislation of free-market theories of organization and society. Such theories suggest that a much more market-oriented, competitive approach is required so that schools re orient themselves towards their "clients". By doing so, it is claimed, not only do they once a gain address the needs of those with whom they should be primarily concerned, but such an approach also unleashes(发出)the benefits of individual responsibility, freedom of choice, and reward.
Though much of this sounds attractive, it has its roots as much in an economic body of thought as in social and political theory, and this must raise the question of whether it can be vi ably transferred to an educational context. Indeed, if by "educational" we mean the development of all within the school community, then free-market theory may miss the mark by concentrating on only one section,, "the consumers". If teachers are seen as part of this community, then their development is just as important.
If bureaucratic forms of management face the problem of explaining how their values can be objective when they are in fact the product of a particular value orientation, the forms of management derived from free-market theories, suggesting an openness to the adoption of different sets of values, are subject to the charge of relativism. In other words, free-market theories, granted that they are arguing that individuals should be allowed to pursue their own ends, must explain why any set of values, including their own, is preferable to another. [br] According to the passage, criticism of free market solutions in education arises from the fact that ______.
选项
A、their values are too subjective
B、the educational context is not a free market
C、they do not explain why their set of values are better than others
D、their values are too different from those within an educational context
答案
C
解析
事实细节题。文章最后提到free-market theories...must explain why any set of values,including their own,is preferable to another,由此逆向思维可以得知自由市场理论没有解释它们的整套价值体系比其他的要好,因此答案选C。better是对preferable的同义转述。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3474015.html
相关试题推荐
__________(全球性的问题,如环境和毒品)--andperhapsevenhumanrights-aregoingtobecomemuc
__________(只有当新的淘金人潮进入这片区域后)didgoldlandbecometroublingscarce.Onlyaftern
[originaltext]Atonetimeitwasthedreamofmanylittlegirlstobecomea
[originaltext]Atonetimeitwasthedreamofmanylittlegirlstobecomea
[originaltext]Theoldestpublicschoolswerefoundedtogivefreeeducation
[originaltext]TheproblemofthehomelesshasbecomeveryseriousintheUn
[originaltext]TheproblemofthehomelesshasbecomeveryseriousintheUn
[originaltext]Manypeoplethinkofschoolsasbuildings,teachersandstude
[originaltext]Inrecentyears,manyAmericansofvariousageshavebecomei
[originaltext]Inrecentyears,manyAmericansofvariousageshavebecomei
随机试题
Themanagerdoesn’tthinkitagoodideaandIdon’t______.A、tooB、eitherC、neit
TheUnitedStatesisa"telephoneland".Almosteveryoneusesthetelephoneto【B
FormanypeopleintheU.S.,sportsarenotjustforfun.Theyarealmosta
抹灰工程施工过程中,为解决出现空鼓、开裂的质量问题,采取的措施有()。A.砂子
连续浇筑大体积混凝土,要求每200m3或每一工作班应制取混凝土试件不少于()。
共用题干 Animal's"SixthSense"Atsunamiwas
下列关于脂质体说法正确的是A.制备脂质体的材料目前主要有磷脂类和胆固醇类两种
心理测验按测验的内容可分为两大类,一类是能力测验,一类是()A:人格测验
学科课程分科过细,偏重书本知识,同实际生活距离较远,不能照顾到儿童的需要和兴趣,
根据2018年,对全国规模以上企业就业人员年平均工资统计情况,分行业门类看,中层
最新回复
(
0
)