首页
登录
职称英语
[originaltext] A few degrees can make a big difference when it comes to food
[originaltext] A few degrees can make a big difference when it comes to food
游客
2024-02-20
56
管理
问题
A few degrees can make a big difference when it comes to food storage. Foods can go bad if they get too warm. But for many of the world’s poor, finding a good way to keep food cool is difficult. Refrigerators are costly and they need electricity. (33) Yet spoiled food not only creates health risks but also economic losses. Farmers lose money when they have to throw away products that they cannot sell quickly. But in 1995, a teacher in northern Nigeria named Mohammed Bah Abba found a solution. He developed the "Pot-in-Pot Preservation" or "Cooling System." It uses two round containers made of clay (泥土). A smaller pot is placed inside a larger one. The space between the two pots is filled with wet sand. The inner pot can be filled with fruit, vegetables or drinks. A wet cloth covers the whole cooling system. (34)Food in the smaller pot is kept from spoiling through a simple evaporation process. Water in the sand between the two pots evaporates through the surface of the larger pot, where drier outside air is moving. The evaporation process creates a drop in temperature of several degrees. This cools the inner pot and helps keep food safe from harmful bacteria. The invention became popular with farmers in other African countries. (35) Mohammed Bah Abba personally financed the first 5 000 pot-in-pot systems for his own community and five villages nearby. In 2000, the Rolex Watch Company of Switzerland honored him with the Rolex Award for Enterprise. This award recognizes people trying to develop projects aimed at improving human knowledge and well-being.
32. What does the speaker mainly talk about?
33. Why does the speaker say spoiled food can create economic losses?
34. How does the pot-in-pot system work?
35. What can we learn about Mohammed Bah Abba?
选项
A、Because people who eat spoiled food may get sick.
B、Because farmers have to throw away spoiled products.
C、Because farmers have to sell the spoiled products quickly at a low price.
D、Because people need money to dispose the spoiled.
答案
B
解析
目的原因题。短文中提到,坏掉的食物不仅危害健康也会造成经济损失,因为农产品如果不很快卖掉就会变坏,农民只能将其扔掉,这样就会造成经济损失。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3467405.html
相关试题推荐
[originaltext]Conversationsarereallykindofinteresting.Iguessit’sa
[originaltext]Goodevening!Welcometothefirstmeetingofourspringcycl
[originaltext]Goodevening!Welcometothefirstmeetingofourspringcycl
[originaltext]Goodevening!Welcometothefirstmeetingofourspringcycl
[originaltext]W:CanIhelpyou?M:Yes,I’mlookingforabookonthepresiden
[originaltext]M:I’vegotanideaaboutaddingsomegamesfortheStudentUnion
[originaltext]M:I’vegotanideaaboutaddingsomegamesfortheStudentUnion
[originaltext]M:I’vegotanideaaboutaddingsomegamesfortheStudentUnion
[originaltext]M:I’vegotanideaaboutaddingsomegamesfortheStudentUnion
[originaltext]Therecentincreaseincarstealinghasalarmedthepolice,w
随机试题
Householdpets(infecting)withfleasshould(bebathed)weekly(with)a(specia
BecausetheyhadexpectedthespacecraftVoyager2tobeabletogatherdataonl
Languagepervadessociallife.Itistheprincipalvehicleforthetransmis
Noonefailed(pass)______theexam.topass没有人考试不及格。fail要求不定式作宾语,failtodosth.
[originaltext]W:Hi,Michael.Icanhardlyrecognizeyou.Whyareyoudressedu
生产经营单位的从业人员不享有()。A.知情权 B.拒绝权 C.请求赔偿权
患者,男,42岁,因剧烈腹泻来诊。根据临床症状和查体结果,高度怀疑为霍乱,正在等
大肠的募穴位于A.足阳明胃经 B.手阳明大肠经 C.足厥阴肝经 D.足少阴
蘑菇是人们喜欢爱吃的食物,它属于()。 A.动物B.植物 C.微生物D
知识点:肾上腺素 常于局麻药合用以减少出血,延长麻醉时间 A.丁卡因 B
最新回复
(
0
)