首页
登录
职称英语
[originaltext] Parents should stop blaming themselves because there’s not a
[originaltext] Parents should stop blaming themselves because there’s not a
游客
2024-02-15
60
管理
问题
Parents should stop blaming themselves because there’s not a lot they can do about it. I mean the teenager problem. Whatever you do or however you choose to deal with it, at certain times a wonderful, reasonable and helpful child will turn into a terrible animal.
I’ve seen friends deal with it in all kinds of different ways. One strict mother insisted that her son, right from a child, should stand up whenever anyone entered the room, open doors and shake hands like a gentleman. I saw him last week when I called round. Sprawling himself on the sofa in full length, he made no attempt to turn off the loud TV he was watching as I walked in, and his greeting was no more than a quick glance at me. His mother was ashamed. "I don’t know what to do with him these days," she said. "He’s forgotten all the manners we taught him."
He hasn’t forgotten them. He’s just decided that he’s not going to use them. She confessed that she would like to come up behind him and throw him down from the sofa onto the floor.
Another good friend of mine let her two daughters climb all over the furniture, reach across the table, stare at me and say, "I don’t like your dress; it’s ugly." One of the daughters has recently been driven out of school. The other has left home.
"Where did we go wrong?" her parents are now very sad. Probably nowhere much. At least, no more than the rest of that unfortunate race, parents.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. Who is most probably the speaker?
31. What can we infer about the parents of the two daughters from the passage?
32. What is the speaker’s opinion about the sudden change in teenage children?
选项
A、Parents have no choice but to try to accept it.
B、Parents are at fault for the change in their children.
C、Parents should pay more attention to the change.
D、Parents should work more closely with school teachers.
答案
A
解析
选项中的Parents,at fault,should 等表明,本题可能考查对家长的评论或建议。短文最后当父母无奈地问“我们到底哪里做错了?”时,说话者提到,可能哪里也没做错,至少,父母不过:是这场不幸比赛最后留下的人,表明父母现在没有别的选择,只有接受它,故答案为[A]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3452478.html
相关试题推荐
Forthispart,youareallowedtowriteacompositiononthetopicShouldSmokin
______(孩子们所最需要的)istherespectasanindividualfromtheirparentsandteachers
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecause
随机试题
WhichofthefollowingbenefitedfromtheAmericancivilrightmovementsinthe
Today,somecriticsarguethatprogressonenvironmentalproblemshasbeene
[originaltext]Moderator:Facedwithawidevarietyofgoodsintheshopping
[originaltext]M:Howdidyourparentsliketheperformancetheyattendedatthe
女,29岁,哺乳期,右乳房肿痛2天,无发热,体检:右乳房肿胀,内象限有压痛,无波
鹏程期货交易所新招了一枇新人,经过公司测试和培训,从中挑选出了一名表现出色的人作
现阶段指导我国证券市场健康发展的八字方针是()。A:公开、公平、公正、守信B:
某企业大批量、单一生产某种产品。该企业为了编制年度生产计划和季度生产计划,进行生
根据公司法律制度的规定,下列情形中,属于股份有限公司可以收购本公司股份的有()
将重组DNA导人宿主细胞所用的方法中不包括A.转导 B.感染 C.转化 D
最新回复
(
0
)