首页
登录
职称英语
[originaltext] We’ve been looking at fear from a biological perspective, and
[originaltext] We’ve been looking at fear from a biological perspective, and
游客
2024-02-15
77
管理
问题
We’ve been looking at fear from a biological perspective, and someone asked whether the tendency to be fearful is genetic. Well, some studies done with mice indicate that mammals do inherit fearfulness to some degree. In one study, for instance, a group of mice was placed in a brightly-lit open box with no hiding places. Some of the mice wandered around the box and didn’t appear to be bothered of being so exposed. But other mice didn’t move. They stayed up against one wall, which indicated that they were afraid. Well, when fearful mice, or you might say anxious mice like the ones who stayed in one place, when mice like these were bred with one another repeatedly, after about 12 generations or so, then all of the offspring showed similar signs of fearfulness. And even when a new-born mouse from this generation was raised by a mother and with other mice who were not fearful, that mouse still tended to be fearful as an adult. Now why is this? Well, it’s thought that specific genes in an animal’s body have an influence on anxious behavior. These are genes that are associated with particular nerve-cell receptors in the brain. And the degree of overall fearfulness in the mammal seems to depend in large part on the presence or absence of these nerve-cell receptors. And this appears to apply to humans as well by the way. But while a tendency towards anxiety and fear may well be an inherited trait, the specific form that the fear takes has more to do with the individual’s environment. So a particular fear, like the fear of snakes or the fear of spiders, say, is not genetic, but the overall tendency to have fearful responses is.
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. What is the talk mainly about?
34. How did some of the mice in the study demonstrate that they were afraid?
35. Why does the professor mention snakes and spiders?
选项
A、They fought with the other mice.
B、They stayed close to their mothers.
C、They ran back and forth constantly.
D、They remained close to one wall.
答案
D
解析
由A)中的other mice可知,they可能指的是mice。本题可能考查mice的行为活动。根据短文在描述有关老鼠的实验时提到:But other mice didn’t…which indicated that they were afraid可知,老鼠通过紧挨着墙壁的动作表现出了它们的恐惧,remained close to one wall与stayed up against one wall同义,故答案为D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3451428.html
相关试题推荐
[originaltext]Let’stalkaboutthestorieswithexpressionsthatincludethewo
[originaltext]Let’stalkaboutthestorieswithexpressionsthatincludethewo
[originaltext]Goodmorning,I’mMichael,housingdirectorhereattheunive
[originaltext]Goodmorning,I’mMichael,housingdirectorhereattheunive
[originaltext]Goodmorning,I’mMichael,housingdirectorhereattheunive
[originaltext]M:Goodmorning,Amanda!W:Hi,Mike!Niceday,isn’tit?M:Yeah
[originaltext]W:You’vesoldyourcar.Youdon’tneedone?M:Notreally.I’veneve
[originaltext]W:You’vesoldyourcar.Youdon’tneedone?M:Notreally.I’veneve
[originaltext]W:You’vesoldyourcar.Youdon’tneedone?M:Notreally.I’veneve
[originaltext]"Whereistheuniversity?"isaquestionmanyvisitorstoCam
随机试题
[originaltext]W:Howareyougettingonwithyourexperiment?M:Inspiteofmy
[originaltext]W:WereyouinLondontwoyearsago.Mr.Jacobs?M:No.Iwasin
以下()内部审计部门的属性能够阻碍所在组织实施企业风险管理(ERM)。Ⅰ.以
反风是一项技术性很强的决定,应慎重考虑反风后果,特别是多回风井通风的矿井涉及问题
男性,18岁。因左侧脓胸行胸腔闭式引流术3个月,现已无引流液。查体:左胸廓塌陷,
某股份公司注册资本为9000万元,实收资本为6000万元,按公司章程的规定,公司
热化学方法进行固体废物处理时,处理的对象为()。 A限于生活垃圾 B限
19世纪英国作家惠兹里特说:“一个除了书本以外一无所知的纯粹学者,必然对书本也是
男性,40岁。原发性右下肢静脉曲张多年,近1年来加重,半年来右内踝上方出现溃疡
能加重胃食管反流症状的药物是 A.ACE抑制剂B.钙拮抗剂C.硝酸甘油
最新回复
(
0
)