首页
登录
职称英语
The government of Britain has for many centuries been shared by three suprem
The government of Britain has for many centuries been shared by three suprem
游客
2024-02-12
18
管理
问题
The government of Britain has for many centuries been shared by three supreme authorities: the Monarch (i.e. the king and Queen), the lords (i.e. the hereditary nobility) and the commons (i.e. the ordinary people). The story of its development has been the story of a gradual shifting of supremacy from the fist of these authorities to the third—in other words a gradual progress towards democracy. Thus the Monarch today is left without any power at all.
This statement may seem surprising in view of the great affection which the British have for Queen Elizabeth, the great ceremonies connected with her, the great state functions over which she presides, the oaths of loyalty made to her by Parliament (国会), and many great decisions made in her name and requiting her authority. It is the Queen who approves the appointment of Ministers and the formation of a cabinet, it is the Queen who summons Parliament and who introduces the new session’ with a speech from the throne in which she summarizes the government’s program; it is the Queen who gives her assent to Bills before they become law, who concludes treaties and declares war, who makes appointments to all offices of States and Church, who dismisses Parliament when the government has been defeated or has reached the end of its term, and who chooses a new Prime Minister. Indeed, she is informed and consulted on every aspect of national life. And yet it remains true that she has no power. For in practice, she acts only on the advice of her Prime Minister, and must be completely impartial. [br] Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、The Queen can make many great decisions in political field.
B、The Queen can dismiss parliament at any time as she tikes.
C、Parliament puts forward Bills and makes them become law without the Queen’s permission.
D、The British people ’admire and respect the Queen.
答案
D
解析
本题考察学生根据文中的信息进行推断的能力。根据文章最后一句话,在现实中,女王只能在首相的建议下做出决定,所以排除A项;文中提到“It is the Queen who gives her assent to Bills before they become law, who concludes treaties and declares war, who makes appointments to all offices of States and Church, who dismisses Parliament when the government has been defeated or has reached the end of its term.”但她不能随时解散议会,因此B不正确。同样还根据这句话,草案成为法律之前必须要经女王同意,C也不正确。本题正确答案是D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3443316.html
相关试题推荐
TheWriter’sLifeAsurveyofBritain’syouthfo
TheWriter’sLifeAsurveyofBritain’syouthfo
TheWriter’sLifeAsurveyofBritain’syouthfo
Manynon-governmentalcollegeshavebeen______inrecentyearswhichallowmore
[originaltext]InordertomanwinBritain,boththemanandthewomanmust
[originaltext]InordertomanwinBritain,boththemanandthewomanmust
[originaltext]FarminginBritainhaschangedagreatdealinthelast30ye
[originaltext]FarminginBritainhaschangedagreatdealinthelast30ye
Thegovernmentis______theamountofunemployeesbyprovidingmoreandmorejo
Therearethreeaspectsofthe______totheepidemicinBritainthatmakepeopl
随机试题
Non-VerbalCommunicationsAcrossCulturesNon-verbalcommunicationscanaffirm,
TheInternetisaninternationalcollectionofcomputernetworksthatallun
Cryingishardlyanactivityencouragedbysociety.Tears,betheyofsorrow
多用于起伏的基础部位或特殊的异形结构是()模板。A.固定式 B.拆移式
A.左归丸 B.右归丸 C.大补元煎 D.河车八味丸 E.固真汤合逐寒荡
A.cTnB.CK-MBC.MbD.LDE.CK早期诊断AMI最好的心肌标志
《国家电网安全设施标准》要求:GIS设备的隔离开关和接地开关标志牌根据现场实际
下列行为中违反银行业从业人员职业操守要求的是()。 A.建议客户根据外汇资料
女,60岁。牙床肿痛2天。检查:左下第一磨牙颊侧牙龈肿胀,有波动感,叩痛轻,局限
施工过程中,工程量清单项目的增减变化必然带来合同价款的增减变化,下列不属于工程量
最新回复
(
0
)