首页
登录
职称英语
[originaltext] What would happen if you were the only person left who spoke
[originaltext] What would happen if you were the only person left who spoke
游客
2024-02-10
68
管理
问题
What would happen if you were the only person left who spoke your language? Sometimes a language disappears immediately when the last person speaking it dies. Or, a local language might disappear more slowly.(29)This happens when an official language is getting used less often and children stop learning the local language of their parents.
Throughout history, the language spoken by a powerful group spreads across a civilization.(30)The more powerful culture rarely respects the languages and cultures of smaller ethnic groups. So, smaller cultures lose their local language as the language of the culture in power becomes stronger.
The Internet could be thought of as a new method of language control. The United Nations cultural organization, UNESCO, says that ninety percent of the world’s languages are not represented on the Internet.
Experts say protecting languages is very important for many reasons. Languages contain the histories, ideas and knowledge of a culture. Languages also include valuable information about local medicines, plants and animals.
David Harrison and Gregory Anderson heading Living Tongues say that many endangered languages are spoken in native cultures in close contact with the natural world. Their ancient languages contain a great deal of information about environmental systems and species of plants and animals that are unknown to scientists. Experts say bringing back threatened languages is not easy, but it is very important work.
29. In what cases would a language disappear?
30. How is culture related to language?
31. Why is protecting languages very important according to experts?
选项
A、The more powerful a culture is, the less minority languages it has.
B、Culture spreads out through the form of language.
C、Language and culture of the ethnic minorities will be vanished.
D、Languages come into being when culture becomes stronger.
答案
A
解析
题干考查的是语言和文化的关系。短文中提到,越是强有力的文化越很少尊重少数群体的语言和文化。因此,当文化处于统治地位的语言变得强大,涉及范围小的文化就会失去它的本土语言,故答案为A)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3437499.html
相关试题推荐
Shehadaguilty______aboutnottellingthepolicewhathadactuallyhappened.
[originaltext]Sportscanhelpyoukeepfitandgetintouchwithnature.Ho
[originaltext]Sportscanhelpyoukeepfitandgetintouchwithnature.Ho
[originaltext]Sportscanhelpyoukeepfitandgetintouchwithnature.Ho
[originaltext]Sportscanhelpyoukeepfitandgetintouchwithnature.Ho
[originaltext]Darwinwasnotabrightboy.Hewasmuchslowerthanhisyoun
[originaltext]Darwinwasnotabrightboy.Hewasmuchslowerthanhisyoun
[originaltext]M:Well,Cynthia,ourfirstsemesteratuniversityisalmostover
[originaltext]M:Honey,thebasketballgameisabouttostart.Andcouldyoubr
[originaltext]W:Shallwehaveagameoftabletennis?M:Weneedsomeonetoma
随机试题
Noonereallyknowswhocomposedthispieceofmusic,butithasbeen______to
Youaretowriteacompositionofnolessthan250wordsanddoyourcomposi
[originaltext]M:IreallywanttoknowwhyNancyisalwayssohostiletowardme
Kevinlikesthejobasataxidriverbecause______.[br][originaltext]W:Well,
Internationaltradefairshavebecomeextremelyimportantvenuesforconduct
图示绳子的一端绕在滑轮上,另一端与置于水平面上的物块B相连,若物块B的运动方程为
基于企业内部环境的假设中,针对被评估企业的假设主要包括对企业( )等方面做出的假
某企业接受其他单位投资转入的设备一台,人账时应贷记的账户是()。A.固定资产
下列关于杠杆率指标优点的说法错误的是()。A.违约概率、违约损失率等风险参数与
因建设或者其他特殊需要临时占用城市绿化用地,须经城市人民政府()同意,并按照有关
最新回复
(
0
)