首页
登录
职称英语
[originaltext] How do you know sport at the international level?(16)I am alw
[originaltext] How do you know sport at the international level?(16)I am alw
游客
2024-02-08
48
管理
问题
How do you know sport at the international level?(16)I am always amazed when I hear people saying that sport creates goodwill between the nations, and that if the common peoples of the world could meet one another at football or basketball, they would have no inclination to meet on the battlefield. Even if one didn’t know from concrete examples, the 1936 Olympic Games, for instance, that international sporting contests lead to hatred, one could deduce it from general principles.
(17)Nearly all the sports practised nowadays are competitive. You play to win, and the game has little meaning unless you do your utmost to win. On the village green, where you pick up sides and no feeling of local patriotism is involved, it is possible to play simply for the fun and exercise. But as soon as the question of prestige arises, as soon as you feel that you and some larger unit will be disgraced if you lose, the most savage combative instincts are aroused. Anyone who has played even in a school football match knows this. At the international level, sport is frankly something like warfare.(18)But the significant thing is not the behavior of the players but the attitude of the spectators and, behind the spectators, of the nations. The nations work themselves into angry over these absurd contests, and seriously believe—at any rate for short periods—that running, jumping and kicking a ball are tests of national virtue.
16. What makes the speaker amazed according to the passage?
17. What is the characteristic of all the sports practised today?
18. What is the significant thing in the sports?
选项
A、Common people could meet one another at a sport.
B、People have no intention to have a contest on sports.
C、International sporting contests lead to hatred.
D、Sport creates goodwill between the nations.
答案
D
解析
本题询问什么令谈话人惊奇。原文开头提到,当听到人们说运动使国家间产生友好时,我总是感到吃惊,故答案为D)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3431824.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Howoftendidyouphonehome?M:Iusedtophonehomeonceaw
[originaltext]W:Howoftendidyouphonehome?M:Iusedtophonehomeonceaw
[originaltext]W:Howoftendidyouphonehome?M:Iusedtophonehomeonceaw
[originaltext]Let’sturnourfocusnowtoadvertising.Weallknowwhatan
[originaltext]Let’sturnourfocusnowtoadvertising.Weallknowwhatan
[originaltext]CarrVanAnda,managingeditoroftheNewYorkTimes,believe
[originaltext]CarrVanAnda,managingeditoroftheNewYorkTimes,believe
[originaltext]Thedoghasalwaysbeenconsideredman’sbestfriend.Always
[originaltext]W:(22)WorldSummerCampus.Cristinaspeaking.M:(23)Hello,I’mc
[originaltext]W:(22)WorldSummerCampus.Cristinaspeaking.M:(23)Hello,I’mc
随机试题
Wateris【B1】importantofallthethingswe【B2】anddrink.Notmanypeopleunderst
EBaywasfoundedinPierreOmidyar’sSanJoselivingroominSeptember
关于血栓闭塞性脉管炎的叙述,下列哪项不正确()A.多见于男性青壮年 B.病
在原材料一定的情况下,影响混凝土抗压强度决定性的因素是()。A.水泥强度
针对地下水除锰处理工艺,以下哪项表述是不正确的?( )A.生物除锰过程是以Mn
一个冬夏季兼用的定流量空调水系统,夏季工况的流量是冬季工况的2倍,下列循环水泵设
体温调节的整合中枢位于:A.延髓 B.脑干网状结构 C.下丘脑后部
关于佐剂的叙述,下列哪项错误A.佐剂是特异性免疫增强剂 B.与免疫原混合后可增
根据《环境影响评价技术导则—生态影响》,某公路工程需进行生态影响2级评价,其生态
电杆埋深为杆长的()。A.1/10 B.1/8 C.1/6 D.1/
最新回复
(
0
)