首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Mr. Glieberman, do you see any change in the high rate of brok
[originaltext]W: Mr. Glieberman, do you see any change in the high rate of brok
游客
2024-02-07
55
管理
问题
W: Mr. Glieberman, do you see any change in the high rate of broken marriages?
M: The divorce rate is beginning to level off and probably will begin to drop in the next year or two, though not significantly.
W: Why is it so?
M: The tightened economy has made it more difficult for troubled couples to handle all the costs associated with setting up separate households.
W: Is there any other reason?
M: Yes. I believe there is a comeback of thought after the turbulent 60s and 70s that the family does have value. In the midst of change and family disintegration, people seem to have a greater desire now to create stability in their lives.
W: What is the divorce rate now?
M: About one in three marriages ends in divorce, a ratio far higher than it was twenty years ago when the philosophy was "we will tough it out no matter what". Society demands that for appearance’s sake we stay together. Divorce no longer carries much disgrace.
W: Could you give us an example?
M: Yes. There is no way, for example, that Ronald Reagan, a divorced man, could have been elected president in 1960. And there are countless other divorced politicians who, years ago, would have been voted out of office if they had even considered a divorce, let alone gotten one. The same was true in the corporate structure where divorced people rarely moved up the executive ladder. Now corporations welcome a divorced man.
W: Why?
M: Because they can shift him around the country without worrying about relocating his family or making certain that they are happy.
Questions 9 to 12 are based on the conversation you have just heard.
9. Which word best describes Mr. Glieberman’s prediction of the change in the divorce rate?
10. What do people nowadays desire to do concerning their marriage?
11. Why did some people choose not to divorce 20 years ago?
12. What do we know about a divorced man in a company years ago from the conversation?
选项
A、They would have enjoyed a happier life.
B、They would have had difficulty being promoted.
C、They would have been shifted around the country.
D、They would have tasted little bitterness of disgrace.
答案
B
解析
男士提到的The same was true in thecorporate structure where divorced people rarelymoved up the executive ladder表明,过去在公司中离婚男士很难得到晋升,故答案为B)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3431227.html
相关试题推荐
[originaltext]Changeyourbedsheetsonceaweek,keeppansnearthecooker
[originaltext]Changeyourbedsheetsonceaweek,keeppansnearthecooker
[originaltext]Changeyourbedsheetsonceaweek,keeppansnearthecooker
[originaltext]Now,healthofficialshavebegunacampaigntourgechildren
[originaltext]Now,healthofficialshavebegunacampaigntourgechildren
[originaltext]W:Haveyoueverstoppedtothinkabouthowourappetitesandeat
[originaltext]W:OK,justtellmeinyourownwordswhathappened,MrPhilips.
[originaltext]W:OK,justtellmeinyourownwordswhathappened,MrPhilips.
[originaltext]M:Doyouhavethisstyleshirtinmysize?W:I’llcheck.But..
[originaltext]M:Doyouhavethisstyleshirtinmysize?W:I’llcheck.But..
随机试题
她说她一直坚信,班上最后一个拿到手机的小孩能够赢得胜利。(liveby)Shesaidshelivesbythemantrathatthel
Americancigarettesalesareexpectedtodecreaseby______bytheendofthede
说明:假定你是李明,根据以下内容以第一人称发一封电子邮件。内容:1.发件人:李明2.收件人:Linda3.发件人电子邮箱地址:liming2011@16
Thefutureofpersonalsatellitetechnologyishere—arewereadyforit
由可变上限积分求导公式可知【评析】若fx)为连续函数,且,即被积函数在上限处的值.需记住这个变化.
男性,46岁,心慌、气短3年,伴肝大、腹水1年余。门诊检查:血压17/12kPa
阵发性室上性心动过速宜选用的药物A.地高辛B.普萘洛尔C.利多卡因D.维拉帕米E
对证券公司设立子公司的监管要求有()。A:禁止同业竞争和相互持股 B:子公司股
治疗前后SCL-90总分的减分率()为显效。 (A)≥25%(B)≥
(2018年真题)下列各项中,属于平衡计分卡内部业务流程维度业绩评价指标的有(
最新回复
(
0
)