首页
登录
职称英语
Cars and other road vehicles are the single main source of harmful nitrogen
Cars and other road vehicles are the single main source of harmful nitrogen
游客
2024-02-02
39
管理
问题
Cars and other road vehicles are the single main source of harmful nitrogen oxides.
Road transport remains the biggest source of harmful air pollution in the EU despite efforts to reduce emissions over the past decades.
A report published by the European Environment Agency (EEA) shows that it is the single main source of nitrogen oxides, carbon monoxide and non-methane volatile organic compounds.
It is also the second most important source of PM10 and PM2.5 particles.
As well as road transport, manufacturing industries, construction, the residential sector and agriculture are the main sources of air pollution in Europe today, the agency said.
The EEA said: "Particulate matter from sources such as vehicle exhausts and residential heating can affect the lungs and harm people of all ages, but it is known to pose an extra risk to those with existing heart and respiratory problems."
"Air pollutants are also responsible for the acidification of forests and water ecosystems, and eutrophication of soils and waters—leading to a limited supply of oxygen in rivers and lakes."
A spokesperson for campaign group T&E (the European Federation for Transport and Environment) told EDIE: "One of the key reasons that transport is still such a major cause of air pollution in Europe is because transport users rarely have to pay for the pollution they cause."
"Currently Member States are forbidden from including pollution charges in road tolls."
"The Commission just last month proposed to change the rules, a move that we urge the Parliament and Ministers to support."
"There are also some positive signs of change as London and a number of German cities have introduced low emission zones over the last year. But there is still a long way to go."
According to the report, nitrogen oxide emissions decreased by 35% between 1990 and 2006, although the rate of decrease was just 1.8% in the final year of that period.
Electricity and heat production remains the main source of sulphur oxides emissions, followed by manufacturing industries and construction sources.
In contrast, agricultural activities were responsible for the vast majority of ammonia emissions— livestock manure and fertilisers accounted for more than 90% of the emissions. [br] According to the EEA, what is the second most important source of PM10 and PM2.5 particles?
选项
A、Air pollution.
B、Nitrogen oxide.
C、Road transport.
D、Organic compounds.
答案
C
解析
本题要考查的是第4段开头It的所指。本文开头四段都提到了source一词,第1段和第2段都提到了汽车、交通是造成空气污染的主要来源,虽然第3段和第4段没有明确指出段落中的source是什么,但结合上两段就可以知道这四段的source所指是相同的,因此,本题应选C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3414539.html
相关试题推荐
Pricesdeterminehowresourcesaretobeused.Theyarealsothemeansbywh
Pricesdeterminehowresourcesaretobeused.Theyarealsothemeansbywh
Pricesdeterminehowresourcesaretobeused.Theyarealsothemeansbywh
Neverbeforehassomuchmoneybeenmadebyasinglefirminsuchashortpe
Neverbeforehassomuchmoneybeenmadebyasinglefirminsuchashortpe
Neverbeforehassomuchmoneybeenmadebyasinglefirminsuchashortpe
Formanysingles,theNewYearsignifiesanewbeginning.Itlandswiththe
Formanysingles,theNewYearsignifiesanewbeginning.Itlandswiththe
Formanysingles,theNewYearsignifiesanewbeginning.Itlandswiththe
Formanysingles,theNewYearsignifiesanewbeginning.Itlandswiththe
随机试题
Alargerbrainmakesman______toanimals.A、betterB、superiorC、excelledD、outsta
Forapolitician,appearingonalivetelevisionnewsprogrammecanbegruel
Healthcostshavebeenrisingformiddleclassfamilies.Nearlyoneinfive
[originaltext]A14-year-oldAmericangirlwasstabbedandkilledinaquiet
有一个小朋友不喜欢和其他小朋友分享自己的玩具,作为幼儿园老师,你会怎么处理?
暂存的补体应保存在温度以下,以防止活性丢失A.37℃B.室温避光C.4℃D.0℃
卡比多巴与左旋多巴联合应用的原因是A.提高脑内多巴胺浓度,增强疗效 B.减慢左
对于焦虑下列哪一项说法是不正确的A:焦虑的原因可能是由于环境的陌生、诊断治疗的不
共用题干 某家庭于2012年10月在其居住的某省会城市购买了一套建筑面积为10
以下有关上市公司特殊财务分析指标的说法中,正确的是()。A.对投资者来说,每股
最新回复
(
0
)