首页
登录
职称英语
[originaltext] To help ourselves and others, it’s important to know somethin
[originaltext] To help ourselves and others, it’s important to know somethin
游客
2024-01-28
57
管理
问题
To help ourselves and others, it’s important to know something about drugs. A drug is a chemical substance. It can bring about a physical, emotional, or mental change in people. Alcohol and tobacco are drugs. Caffeine, a substance found in coffee and some soft drinks, is also a drug.
Drug abuse is the use of a drug, legal or illegal, that hurts a person or someone close to him. A drug user is the person who takes the drug. There are many kinds of drug users. Experimental users may try drugs once or twice. They want to see what the effects will be. Recreational users take drugs to get high. They use drugs with friends or at parties to get into the mood of things. Regular users take drugs all the time. But they are often able to keep up with the normal routine of work. Dependent users can’t relate to anything but drugs. Their whole life centers around drugs. They feel extreme mental or physical pain without drugs.
It’s not always easy to tell that someone is using drugs. In the early stages, drug use is often hard to see. Sometimes, people like drugs or need drugs so much: they can’t do without them. They are dependent upon drugs. Only a few kinds of drugs can cause physical dependence. But almost any drug, when it’s misused, can make a person think he needs it all the time. By this time, it’s too late and the person is hooked.
16. What does the speaker say about drug abuse?
17. What does the speaker say about recreational drug users?
18. What does the speaker say about drug dependence?
选项
A、It is quite common in entertainment circles.
B、It is the cause of various social problems.
C、It is hard to get rid of.
D、It is fatal to the user.
答案
C
解析
短文最后一部分提到,虽然仅有很少几种药物会造成身体的依赖性,但若使用不当,几乎所有药物都会让人一直觉得他需要该药物,这时候已经晚了,因为他已经上瘾了。也就是说,药物依赖性很难根除,故答案为C)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3402034.html
相关试题推荐
[originaltext]VictorHugo(l802-1885)istheleaderoftheFrenchRomanticscho
[originaltext](16)Foreignaidisanimportantpartofinternationaleffortsto
[originaltext](16)Foreignaidisanimportantpartofinternationaleffortsto
[originaltext](16)Foreignaidisanimportantpartofinternationaleffortsto
[originaltext]M:So,Mary,whatdidyoudolastValentine’sDay?W:(12)LastVa
[originaltext]M:So,Mary,whatdidyoudolastValentine’sDay?W:(12)LastVa
[originaltext]W:Hi,(8)myname’sJuliaandIamtalkingtoNathanabouthiswe
[originaltext](22)ACathedraldedicatedtoStPaulhasoverlookedtheCityofL
[originaltext](22)ACathedraldedicatedtoStPaulhasoverlookedtheCityofL
[originaltext](19)Thefirstmoderndigitalcomputersweredevelopedinthe1940
随机试题
Readthememoandadvertisementbelow.Completetheapartmentlocationinformati
Hesmiledasifhe______(read)mythought.hadread本题考查虚拟语气的用法。该句意为:他微笑着,就好像已经看穿
[originaltext]TheUnitedStateshasthelargestmyintheworld.Thesizeofan
Itiswellknownthatteenageboystendtodobetter【C1】________maththangi
WhatIsaCyclone?Cyclonesarehugerevolvings
()海峡时报()国际名人录年刊[br]()政治季刊()北
第一心音增强见于( )A.二尖瓣关闭不全 B.三尖瓣关闭不全 C.主动脉瓣
完成朱自清《春》的教学后,为了让学生更好地感受文人笔下的自然,教师向学生推荐阅读
患者,女性,69岁,心前区疼痛5小时,心电图示急性广泛前壁心肌梗死伴室性早搏,入
简述如何维护和发展教师的威信。
最新回复
(
0
)