首页
登录
职称英语
[originaltext] There are many reasons why family life in Britain has changed
[originaltext] There are many reasons why family life in Britain has changed
游客
2024-01-28
56
管理
问题
There are many reasons why family life in Britain has changed so much in the last 50 years. The liberation of women in the early part of the 20th century and social and economic effects of the World War II had a great impact on the traditional family life. Women became essential to industry and professions. During the war, they had worked in factories and proved their worth.[20]Now with the loss of millions of men their service was indispensable to the nation.
More recently great advances in scientific knowledge, and particularly in medicine have had enormous social consequences. Children are better cared for and are far healthier. Infant death rate was low. Above all, parents now can plan the size of their family if they wish due to more effective means of birth control.
Different attitudes to religion, authority and tradition generally have also contributed to changes in family life. But these developments have affected all aspects of society.[21]It is particularly interesting to know that the concept of the family as a social unit has survived all these challenges.
19. What is the passage mainly about?
20. Why did British women become indispensable to industry after World War II?
21. What remained unchanged in spite of all the challenges in family life?
选项
A、Because millions of men died in the war.
B、Because women had proved their worth.
C、Because women were more skilful than men.
D、Because factories preferred to employ women.
答案
A
解析
细节题。短文中提到,二战期间英国失去了大量的男性工作者(withthe loss of millions of men),女性的服务变得至关重要(their service wasindispensable to the nation),可见二战后女士对工业发展至关重要是因为大量男性死于二战,故答案为A)。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3400736.html
相关试题推荐
TheNationalTrustinBritainplaysanincreasinglyimportantpartinthepr
[originaltext]MyfatherwokemeupearlyonemorningwhenIwasfourteen,a
[originaltext]Didyouknowthatthere’sakindofbirdthatcansew?Thisb
[originaltext]Didyouknowthatthere’sakindofbirdthatcansew?Thisb
[originaltext]OnehundredandthirteenmillionAmericanshaveatleastone
[originaltext]OnehundredandthirteenmillionAmericanshaveatleastone
[originaltext]Anearthquakemeasuring6.7ontheRichterscalehashitnort
[originaltext]Anearthquakemeasuring6.7ontheRichterscalehashitnort
[originaltext]Anearthquakemeasuring6.7ontheRichterscalehashitnort
[originaltext]WhenthetopU.S.oilcompaniesannouncedhugeincreasesinp
随机试题
[originaltext]Thesetimedepositsearnhigherinterestrates,whichmaybefixe
What’sthenewsitemmainlyabout?[br][originaltext](2)Amedicalstudyi
我们的新产品非常受欢迎,对此我们感到十分自豪。Ournewproductsarewellreceived,whichwefeelverypr
Completethetablebelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSforeachanswer.[img]201
Whatdoesthearticletellusabout?[br]Whatistheroleoftheangleofattac
王某2018年1月1日入职某运输公司,劳动合同每年一签。2020年1月1日,公司
电话督查适用于()的督查事项。A.内容比较重要 B.情况比较紧急 C.内容
下述有关全麻药与神经递质关系的描述哪些是正确的()A.吸入全麻药可降低乙酰胆
西咪替丁的作用是A.抑制胃黏液分泌 B.抑制迷走神经 C.抑制前列腺素分泌
配送的作用可以从供需两方面来看。从需方的角度看,配送的作用主要是()。A:有利于
最新回复
(
0
)