首页
登录
职称英语
As Tourists Crowd Out Locals, Venice Faces "Endangered" List [A] On
As Tourists Crowd Out Locals, Venice Faces "Endangered" List [A] On
游客
2024-01-26
75
管理
问题
As Tourists Crowd Out Locals, Venice Faces "Endangered" List
[A] On a recent fall morning, a large crowd blocked the steps at one of Venice’ s main tourist sites, the Rialto Bridge. The Rialto Bridge is one of the four bridges spanning the Grand Canal. It is the oldest bridge across the canal, and was the dividing line between the districts of San Marco and San Polo. But on this day, there was a twist; it was filled with Venetians, not tourists.
[B] " People are cheering and holding their carts in the air," says Giovanni Giorgio, who helped organize the march with a grass-roots organization called Generazione ’90. The carts he refers to are small shopping carts—the symbol of a true Venetian. " It started as a joke," he says with a laugh. " The idea was to put blades on the wheels! You know? Like Ben Hur. Precisely like that, you just go around and run people down. "
[C] Venice is one of the hottest tourist destinations in the world. But that’ s a problem. Up to 90,000 tourists crowd its streets and canals every day—far outnumbering the 55,000 permanent residents. The tourist increase is one key reason the city’ s population is down from 175,000 in the 1950s. The outnumbered Venetians have been steadily fleeing. And those who stick around are tired of living in a place where they can’ t even get to the market without swimming through a sea of picture-snapping tourists. Imagine, navigating through 50,000 people while on the way to school or to work.
[D] Laura Chigi, a grandmother at the march, says the local and national governments have failed to do anything about the crowds for decades, because they’ re only interested in tourism—the primary industry in Venice, worth more than $3 billion in 2015. "Venice is a cash cow," she says, "and everyone wants a piece. "
[E] Just beyond St. Mark’ s Square, a cruise ship passes, one of hundreds every year that appear over their medieval (中世纪的) surroundings. Their massive wake creats waves at the bottom of the sea, weakening the foundations of the centuries-old buildings themselves. " Every time I see a cruise ship, I feel sad," Chigi says. "You see the mud it drags; the destruction it leaves in its wake? That hurts the ancient wooden poles holding up the city underwater. One day we’ll see Venice break down. "
[F] For a time, UNESCO, the cultural wing of the United Nations, seemed to agree. Two years ago, it put Italy on notice, saying the government was not protecting Venice. UNESCO considers the entire city a World Heritage Site, a great honor that means Venice, at the cultural level, belongs to all of the world’ s people. In 2014, UNESCO gave Italy two years to manage Venice’ s flourishing tourism or the city would be placed on another list—World Heritage In Danger, joining such sites as Aleppo and Palmyra, destroyed by the war in Syria.
[G] Venice’ s deadline passed with barely a murmur (嘟哝) this summer, just as UNESCO was meeting in Istanbul. Only one representative, Jad Tabet from Lebanon, tried to raise the issue. " For several years, the situation of heritage in Venice has been worsening, and it has now reached a dramatic situation," Tabet told UNESCO. "We have to act quickly, there is not a moment to waste. "
[H] But UNESCO didn’ t even hold a vote. " It’ s been postponed until 2017 ," says Anna Somers, the founder and CEO of The Art Newspaper and the former head of Venice in Peril, a group devoted to restoring Venetian art. She says the main reason the U.N. cultural organization didn’ t vote to declare Venice a World Heritage Site In Danger is because UNESCO has become " intensely politicized. There would have been some back-room negotiations. "
[I] Italy boasts more UNESCO World Heritage Sites than any other country in the world, granting it considerable power and influence within the organization. The former head of the UNESCO World Heritage Centre, which oversees heritage sites, is Francesco Bandarin, a Venetian who now serves as UNESCO’ s assistant director-general for culture.
[J] Earlier this year, Italy signed an accord with UNESCO to establish a task force of police art detectives and archaeologists (考古学家) to protect cultural heritage from natural disasters and terror groups, such as ISIS. The accord underlined Italy’ s global reputation as a good steward of art and culture.
[K] But adding Venice to the UNESCO endangered list—which is dominated by sites in developing and conflict-ridden countries—would be an international embarrassment, and could even hurt Italy’ s profitable tourism industry. The Italian Culture Ministry says it is unaware of any government efforts to pressure UNESCO. As for the organization itself, it declined a request for an interview.
[L] The city’ s current mayor, Luigi Brugnaro, has ridiculed UNESCO and told it to mind its own business, while continuing to support the cruise ship industry, which employs 5, 000 Venice residents.
[M] As for Venetians, they’ re beyond frustrated and hoping for a solution soon. " It’ s a nightmare for me. Some situations are really difficult with tourists around," says Giorgio as he navigates around a swelling crowd at the Rialto Bridge. "There are just so many of them. They never know where they are going, and do not walk in an orderly manner. Navigating the streets can be exhausting. "
[N] Then it hits him; This crowd isn’ t made up of tourists. They’ re Venetians. Giorgio says he’ s never experienced the Rialto Bridge this way in all his 22 years. " For once, we are the ones who are blocking the traffic," he says delightedly. " It feels unreal. It feels like we’ re some form of endangered species. It’ s just nice. The feeling is just pure. " But, he worries, if tourism isn’t managed and his fellow locals continue to move to the mainland, his generation might be the last who can call themselves native Venetians. [br] The decrease in the number of permanent residents in Venice is mainly due to the increase of tourists.
选项
答案
C
解析
该段第四句提到,游客人数的增加是威尼斯市人口下降的一个关键原因,20世纪50年代威尼斯的人口为17.5万人。题干中的the increase of tourists对应于原文中的the tourist increase,mainly due to对应于原文中的one key reason,故答案为C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3396865.html
相关试题推荐
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparate
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparate
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparate
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparate
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparate
EndangeredPeoplesA)Today,itisnotdistance,butculturethatseparate
AsTouristsCrowdOutLocals,VeniceFaces"Endangered"List[A]On
AsTouristsCrowdOutLocals,VeniceFaces"Endangered"List[A]On
AsTouristsCrowdOutLocals,VeniceFaces"Endangered"List[A]On
AsTouristsCrowdOutLocals,VeniceFaces"Endangered"List[A]On
随机试题
病人一想到抱孩子,就想去掐他,属于A、强迫联想 B、强迫意向 C、强迫性仪式
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
下列词语书写完全正确的一项是()。A.千钧一发忠贞不渝贻笑大方 B
在早已对漂亮假花、假树司空见惯的现代人眼里,干枯苍白的植物标本或许难有多少魅力可
—IthinkEnglishis_math. —Yes,Ithink
云南白药散剂一次口服的常用剂量为A.0.05~0.1g B.0.1~0.25g
下列有关血余炭炮制的叙述,正确的是A.血余炭是将头发反复用稀碱水洗净,扣锅煅法煅
材料和商品构件运入现场后,应按规定的批量和频率进行抽样试验,不合格的材料或商品构
商品混凝土的( )应满足混凝土的凝结速度和浇筑速度的要求。A.配合比 B.运输
下列各项中,属于建设单位的质量责任和义务的是()。 A.依法对建设
最新回复
(
0
)